Menu Premium

Ubisoft wil The Division potentieel oneindig speelbaar maken

Gamekings Redactie 03/09/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Er zijn ons al een flink aantal brute titels beloofd voor de next-gen consoles en Tom Clancy’s The Division is daar zeker één van. De aankomende mix van MMORPG en third-person tactical shooter werd voor het eerst getoond door Ubisoft op de E3 2013. Het duurt nog even voordat we aan de slag kunnen met deze game, maar gelukkig krijgen we er wel steeds meer van te weten. Zo ook vandaag. Ubisoft wil The Division potentieel oneindig speelbaar maken, door middel van onder andere dynamische events. Toch komt er wel een punt dat de gehele verhaallijn is uitgespeeld, welke deels afhankelijk is van wat je zelf meemaakt.

Tom Clancy’s The Division is zo’n titel die ons moeten laten zien wat nu écht next-gen is. Zo is de game speelbaar met je smartphone en tablet en moet het een van de bewijzen zijn dat MMO’s best wel kunnen werken op consoles. Zoals veel MMORPG’s moet ook The Division continu nieuwe content krijgen om relevant te blijven. OXM sprak Ryan Bernard, medeverantwoordelijk voor de game, over The Division in een interview. Dezelfde man die eerder beweerde dat Tom Clancy’s The Division geen grindfest wordt, vertelt ons nu dat de game potentieel oneindig speelbaar moet worden. Dat is aardig tegenstrijdig, want het is een flink lastige opgave om een game heel lang interessant te houden, zonder dat er grinden aan te pas komt. Wat het verhaal betreft is er dan ook wel degelijk een einde te vinden in The Division.

“De game is een RPG en het verhaal is heel belangrijk. We willen op dat vlak dan ook iets anders doen”, vertelde Bernard. “Er zal wel een verhaallijn zijn die iedereen volgt, maar het grootste deel is afhankelijk van wat je zelf meemaakt in de spelwereld. Daar zullen namelijk verhalen aan verbonden zijn die het geheel een richting geven. Het is dus allemaal veel persoonlijker.”

Het benieuwt mij hoe ze bij Ubisoft van plan zijn om The Division blijvend interessant te houden. Wellicht dat we er later meer over te horen krijgen. Voor alsnog is het wachten tot de game uitkomt, wat moet gebeuren in het vierde kwartaal van 2014.

Ubisoft wil The Division potentieel oneindig speelbaar maken

Ubisoft wil The Division potentieel oneindig speelbaar maken

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch