Menu Premium

Ubisoft werkt aan kwaliteit

Gamekings Redactie 16/11/2010 0 Tweet Het Like/Deel Het

De gamesindustrie is veranderd de laatste jaren. Of misschien is Ubisoft wel veranderd. In ieder geval realiseert de Franse uitgever zich dat de gamer van tegenwoordig meer verwacht van een triple A game dan een paar jaar geleden. Daarom hebben ze besloten om vol op de kwaliteit te gaan en geen games meer uit te brengen die nog niet helemaal klaar zijn. klinkt natuurlijk een beetje vreemd, zo kort na de release van het dramatisch slechte Fighters Uncaged, maar misschien zien ze zelf nu ook het licht.

In ieder geval zijn Driver San Francisco en Ghost Recon Future Soldier nu voor onbepaalde tijd uitgesteld. Opvallend daarbij was dat Yves Guillemot zei dat het belangrijk is dat Driver een grote impact heeft op het racing genre. Dat Ubisoft in een keer wordt neergezet als een studio die goed is in het maken van racing games. Dat is een beetje een vreemde opmerking natuurlijk want Driver is veel meer dan alleen een racing game. De serie zou veel meer de GTA kant op moeten gaan dan de kant van een oldskool racing game.

Maar goed. Twee titels die dus op de lange baan zijn geschoven in de hoop dat Ubisoft de kwaliteitsstandaard van een paar jaar terug weer kan hervinden. Naast het uitstellen van deze titels gaat Ubisoft ook een aantal studios herstructureren. Verder is tenminste een game gecancelled. Welke dat is wilde Guillemot niet kwijt maar naast de bovenstaande titels heeft Ubisoft in ieder geval nog een vervolg op Beyond good and evil en Alive in ontwikkeling. Over die laatste titel deden al langer geruchten over een eventuele ingrijpende beslissing, de ronde.

Driver_San_Francisco

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch