Menu Premium

Ubisoft stelt Far Cry 6 en Rainbow Six: Quarantine uit tot april 2021

Lars Leeftink 29/10/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

Na Cyberpunk 2077 eerder deze week is het vandaag opnieuw raak. Rainbow Six: Quarantine en Far Cry 6 zijn beide uitgesteld tot in ieder geval april 2021. Voor Rainbow Six: Quarantine is het al de tweede keer dat de game wisselt van releaseperiode.

Maar waarom?

Dat is volgens Ubisoft vooral dankzij “production challenges related to work from home”. Dit heeft natuurlijk allemaal te maken met de huidige coronacrisis, waar ook Ubisoft natuurlijk financieel gezien door geraakt wordt. In hun earnings report valt echter wel te lezen dat het helemaal niet zo slecht gaat met Ubisoft als eerst verwacht werd: “Benefitting from this strong momentum and despite having moved Far Cry 6 and Rainbow Six Quarantine to 2021-22 to leverage their full potential in the context of production challenges caused by COVID-19, our new non-IFRS operating income targets for 2020-21 remain within the boundaries we set back in May”. De doelstelling lijken dus nog steeds haalbaar, maar de release van beide games wordt een stukje vertraagd.

Van uitstellen komt…

Nog meer uitstellen. Dat blijkt in ieder geval wel. Zoals dit voor Cyberpunk 2077 geldt, geldt dit ook voor Rainbow Six: Quarantine. Eerder dit jaar werd de game al uitgesteld, samen met Watch Dogs: Legion. Het bleef vervolgens verdomd stil rondom de opvolger van Rainbow Six: Siege, terwijl de content van die game maar bleef komen. Naast dat de game nog extra tijd nodig heeft, zou dit ook goed de oorzaak kunnen zijn van het uitstellen van Rainbow Six: Quarantine. De game heeft echter nog nooit echt een releasedatum gehad. Ook nu niet, want april 2021 is het minimale waarmee de game is ‘uitgesteld’. Dat kan, en zal, waarschijnlijk dus later worden. De verwachting was dat de game uit zou komen in dit fiscale jaar, wat eind maart 2021 zou zijn. Nou: niet dus.

Ook Far Cry 6 door Ubisoft verplaatst

Een game die wel een releasedatum had maar deze ook niet gaat halen. Eerder deze zomer maakte Ubisoft nog indruk met een prachtige trailer van de game. Terwijl iedereen zat te slijmen van Cuba, bleek het achter de schermen dus wat minder soepel te verlopen. De game wordt niet enorm veel uitgesteld. Daar waar Far Cry 6 eigenlijk op 18 februari 2021 naar de PlayStation 5, Project Scarlett, PlayStation 4, Xbox One, Google Stadia en PC zou komen, wordt dit nu dus minimaal april 2021. Anderhalve maand later dus. Niks schrikbarend, maar wel weer een teken aan de wand. De game is nog lang niet af en ready om op de markt gebracht te worden.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch