Menu Premium

De gamer is klaar voor always online consoles denkt Ubisoft Montreal

Gamekings Redactie 15/04/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Discussies waar de gemoederen al richting kookpunt stijgen, trekken van oudsher pyromanen aan. Net als bij een echt vuur staan ze klaar met een eigen flesje spiritus om er voor te waken dat de vlammen van het verbale geweld vooral niet uitdoven. De gamer is klaar voor always online consoles denkt Ubisoft Montreal. Yannis Mallet gooit met deze opmerking een flinke plens olie op het vuur.

In een interview met The Guardian laat hij weten weinig hinder te zien in een dergelijke ontwikkeling. “Ik zou zeggen dat een hoop mensen altijd al online zijn via verschillende apparaten, en neem daarom aan dat het publiek er in principe rijp voor is.”

Deze uitspraak is extra prikkelend voor de felle tegenstanders die net waren bekomen van de vorige schrik. Voormalig creative director van Microsoft Adam Orth, had zich via Twitter nogal laatdunkend uitgelaten over de tegenargumenten voor consoles die altijd online moeten zijn. Vooral de wijze waarop hij het argument, dat er veel mensen op plekken wonen die minder connected zijn, met een arrogant ‘Waarom zou ik in godsnaam daar willen wonen’ weghoonde, viel in slechte aarde. Dermate slecht zelfs, dat het contract tussen Orth en Microsoft het weekend erop ‘plotseling’ ontbonden was.  Het bedrijf bood vervolgens publiekelijk verontschuldigingen aan voor de opmerkingen van de ‘voormalig’ werknemer, en distantieerde zich van de inhoud van zijn twitterberichten.

Op de vraag van The Guardian aan Mallat of met het oog op het Sim City-drama een dergelijke voorwaarde niet enorm desastreus uit kan pakken, antwoordt hij enigszins schouderophalend. “Het antwoord ligt in de vraag, zodra gamers zich daar niet druk over hoeven te maken, kunnen ze alleen maar profiteren van de voordelen die de always online optie brengt.”

Leuk gezegd, maar in hoeverre is dat een reële gedachte met de huidige stand van zaken? Dit weekend nog heeft Xbox Live een hoop problemen ondervonden van een gepland onderhoud. Daardoor konden gamers niet inloggen op hun accounts en communiceren met vrienden. Toch kon je in ieder geval nog offline lekker door gamen, terwijl dat bij een always online optie betekent dat je dan helemaal met lege handen staat.

Er zijn voorlopig voorbeelden te over om met enige scepsis de pleiters voor deze optie aan te horen. En dan hebben wij het hier in Nederland nog relatief gemakkelijk met een van de beste digitale infrastructuren ter wereld. In minder bevoordeelde landen zullen ze nu al nachtmerries hebben bij de gedachte aan dit scenario. Toch lijken sommige hoge heren te denken dat het allemaal wel meevalt dus, maar hoe staat dat met jullie? Is dit de tunnelvisie van de commerciëlen of the road to next-gen paradise? Laat het ons weten!

Ubisoft Montreal denkt dat de gamer klaar is voor always online consoles

Ubisoft Montreal denkt dat de gamer klaar is voor always online consoles

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch