Menu Premium

Ubisoft legt de Steam Early Access-release van Ghost Recon Online uit

Karim Shehata 16/01/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

In 2011 kondigde Ubisoft aan dat er een gratis free-to-play variant van de Tom Clancy’s Ghost Recon-franchise zou gaan verschijnen op de PC. De game gaat sinds die tijd door het leven als Ghost Recon Online, maar nu we bijna drie jaar verder zijn werd het weleens tijd voor een daadwerkelijke release. Deze release komt er dan ook, want enkele dagen geleden werd bekend dat de first-person-shooter binnenkort op Steam Early Access verschijnt. De reden dat de titel verschijnt op deze razend populaire service van Valve wordt nu duidelijk, want Ubisoft legt de Steam Early Access-release van Ghost Recon Online uit.

Deze beslissing wordt uitgelegd door Corey Facteau, producer van de free-to-play shooter van Ubisoft. “Het was altijd al het plan om Ghost Recon Online naar Steam te brengen”, begint de producer. “We hebben de tijd genomen om met deze game een dusdanig kwaliteitsniveau te bereiken, waardoor de game kan concurreren met de beste free-to-play shooters die er al zijn”. Dat deze tijd is genomen is ons inmiddels wel duidelijk, want de aankondiging van de titel ligt zoals gezegd al bijna drie jaar achter ons. Dit terwijl de free-to-play shooter in 2011 al speelbaar was op verschillende beurzen. Ubisoft is overigens de eerste grote uitgever die een game uitbrengt op Steam Early Access.

De producer geeft later in de uitleg om Tom Clancy’s Ghost Recon Online uit te brengen op Steam Early Access ook nog aan dat het publiek voor deze game zeer breed is geworden. “Zo’n vijftig procent van de huidige community van Ghost Recon Online is een fanatieke MOBA-speler ”, aldus een trotste Facteau. De producer sluit de uitleg af door te zeggen dat de game dus eerst verschijnt op Steam Early Access, zodat de overgang van de titel naar het ‘echte’ Steam straks een stuk soepeler verloopt.

De free-to-play titel van Ubisoft zou eigenlijk ook gaan verschijnen voor de Wii U. Een tijdje geleden heeft de Franse uitgever echter besloten deze versie voorlopig in de koelkast te zetten, waardoor het dus eigenlijk niet zeker is of de game ooit nog komt te verschijnen voor het next-gen platform van Nintendo. De game ziet gelukkig nog wel het daglicht op de PC, zoals gezegd door middel van Steam Early Access.

Ubisoft legt de Steam Early Access-release van Ghost Recon Online uit

Ubisoft legt de Steam Early Access-release van Ghost Recon Online uit

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch