Menu Premium

Ubisoft lanceert online Britse TV zender die helemaal draait om gaming

JeffreyHage 15/04/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Ubisoft gaat in Engeland een online tv programma uitzenden dat helemaal draait om games en de gaming cultuur. Het kanaal gTV gaat vandaag live op alle sociale media. Er moet veel te zien gaan zijn op de zender. Van interviews met ontwikkelaars, naar nieuw games en esports om te eindigen met grote game-industrie evenementen. Alles komt langs. Het is de bedoeling dat de zender 24 uur in de lucht gaat zijn. Maar waarom zet Ubisoft in op dit soort content?

Ubisoft kijkt verder dan zichzelf

Op Ubisoft’s gTV komt meer content te staan dan alles wat met Ubisoft zelf te maken heeft. Zo komen er ook documentaires voorbij, talkshows, live shows en een short segment. In een officiële reactie laat Ubisoft weten: “gTV is all about celebrating the cultural footprint of video games with rich content with a fun and irreverent tone”. Verder maakt de studio bekend dat voor de eerste talkshow Jay Ann Lopen als host gaat fungeren. De gasten die langs gaan komen zijn Ellie Gibson, Nicola Adams, Rufus Hound en Pete Donaldson. Daarnaast komt er een show genaamd Versus waarbij Twitch en Youtube sterren tegen elkaar gaan strijden.

Fransen zetten breed in

We kennen Ubisoft natuurlijk vooral als de succesvolle ontwikkelaar van o.a. Assassin’s Creed, FarCry en Watch Dogs. De studio heeft al veel verschillende goede games gemaakt, maar lijkt nu breder in te willen zetten. En wat ze met deze zender vooral hopen te bereiken is dat de verhalen over en achter games meer naar voren komen. “Our intent with gTV is to honour this form of entertainment, sharing stories tied to our games, but also the ones that left a mark on us as players,” aldus Ubisoft. Vanaf vandaag is het dus zover en kun je de zender bekijken. Ben je benieuwd wat Ubisoft nog meer beloofd? Check dan de video hieronder even.

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch