Menu Premium

Ubisoft kondigt Assassin’s Creed VR Experience aan

Karim Shehata 15/03/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Zoals we allemaal inmiddels weten, verschijnt er eind dit jaar geen nieuwe Assassin’s Creed-game. Wel verschijnt er een film rondom de franchise en deze zal je niet onopgemerkt voorbij gaan. Zo heeft Ubisoft gisteren bijvoorbeeld, in samenwerking met FOX en visual effects studio Practical Magic, de Assassin’s Creed VR Experience aangekondigd.

Deze aankondiging vond plaats tijdens de GDC-presentatie van AMD. Tijdens deze presentatie benadrukte Practical Magic dat het hier niet gaat om een game en dat deze VR-ervaring gebaseerd is op de Assassin’s Creed-film die eind dit jaar witte doeken over de gehele wereld aan zal doen. De studio voegt daar aan toe dat Assassin’s Creed VR Experience tegelijkertijd met de film is opgenomen en dat er is geschoten op locaties als Spanje, Malta en Groot-Brittannië.

“We zijn zeer verheugd door de aankondiging van Assassin’s Creed VR Experience en we kijken ernaar uit om samen te werken met New Regency, Practical Magic en FOX en binnenkort meer te delen rondom dit project,” aldus Ubisoft-woordvoerder Michael Beadle. Opmerkelijk is overigens wel dat er maar weinig informatie te vinden is over Practical Magic. Op LinkedIn is er volgens Polygon namelijk maar één werknemer te vinden, met de naam Bud Myrick. Hij heeft onder meer de aftiteling van films als X-Men 2 en Men in Black 2 gehaald. De man die op het podium van AMD verscheen tijdens de GDC om de Assassin’s Creed VR Experience aan te kondigen was Matthew Lewis, de voorzitter van de studio.

Op welke VR-brillen de Assassin’s Creed VR Experience later dit jaar te checken is, is niet bekendgemaakt door één van de betrokken partijen. Wél is in ieder geval duidelijk dat deze VR-ervaring er gaat komen. Zie jij het zitten om een VR-ervaring voorgeschoteld te krijgen van Assassin’s Creed? Laat het ons weten in de comments!

Bron: Polygon

Ubisoft kondigt Assassin's Creed VR Experience aan

Ubisoft kondigt Assassin’s Creed VR Experience aan

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch