Menu Premium

Ubisoft geeft 1666: Amsterdam IP terug aan Patrice Désilets

Bas Boudewijn 26/04/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het is misschien wel de natte droom van gamend Nederland, een game die zich afspeelt in ons eigen kikkerlandje. Hoewel de 1666: Amsterdam IP nog niet in ontwikkeling is, laat staan aangekondigd, wordt de kans op een dergelijke game wel steeds groter. Ubisoft heeft de IP rechten namelijk teruggegeven aan bedenker Patrice Désilets.

In 1997 konden we genieten van A2 Racer, waarin je in straatraces over de Nederlandse snelwegen kon rijden, maar nu Patrice Désilets weer vrij aan zijn 1666: Amsterdam IP zou kunnen werken mag je hoop houden. Toch is de kans klein dat we binnen de komende jaren ons in de virtuele hoofdstad kunnen begeven, want hoewel de rechtzaak rondom de IP nu is afgerond, is Désilets niet direct van plan met de game te beginnen. De Franse ontwikkelaar wil zich de komende tijd volledig gaan focusen op zijn project Ancestors: The Humankind Odyssey.

De naam 1666: Amsterdam verscheen voor het eerst in 2012 toen Ubisoft de merknaam van het project wist te bemachtigen, na onenigheid tussen het Franse bedrijf en Patrice Désilets. De Assassin’s Creed-bedenker wilde 400.000 dollar zien van Ubisoft, maar nu hebben beide partijen dus een schikking getroffen. De Fransman krijgt de complete rechten op zowel het idee, als de zakelijke kant van het project.

Hoor jij ook bij de groep die al jaren zit te wachten op een goede triple-A game die zich afspeelt in Nederland? Laat het ons weten in de comments!

Bron: VG24/7

Ubisoft geeft 1666: Amsterdam IP terug aan Patrice Désilets

Ubisoft geeft 1666: Amsterdam IP terug aan Patrice Désilets

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch