Menu Premium

‘Ubisoft buigt en noemt Rainbow Six Quarantine Rainbow Six Parasite’

Jan Johan Beldrok 16/02/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

We bevinden ons met zijn allen in een tijd waarin elk woord en elke uitspraak op een weegschaaltje wordt gewogen. Want oh wee als je iemand op de tenen trapt. Dit gegeven speelt ook rondom de game Rainbow Six Quarantine. In een tijd dat veel mensen gedwongen in quarantaine moeten vanwege de Corona pandemie, lag het voor de hand dat uitgever Ubisoft naar die naam zou gaan kijken. Sterker nog, tussen neus en lippen gaven ze de afgelopen tijd al aan dat een aanpassing van de naam voor de hand lag. En nu lijkt dat inderdaad te gaan gebeuren. Als we geruchten en screenshots mogen geloven, dan gaat Rainbow Six Quarantine binnenkort namelijk door het leven als Rainbow Six Parasite.

Geuploade bestanden verraden naamsverandering Rainbow Six Quarantine

Hoe we dat weten? Er zijn deze week bestanden geĆ¼pload naar het Playstation Network van de game. En je weet dat er veel gamers zijn die dag en nacht in codes wroeten. En vaak vinden ze wat. Dit keer zagen ze een bestand dat gameversie 1.01 heette met daarin de ‘Initial launch patch’. Toen ze daar wat verder naar keken, zagen ze dat de boot- en opslaggegevens allemaal de naam Rainbow Six Parasite hadden. En ja, waarom zou Ubisoft dat doen als de game Rainbow Six Quarantine gaat heten?

Parasite kan dus geen kwaad

Een tweede bewijs voor een gewijzigde naam zijn de afbeeldingen die werden bij een Remote Play functie die de game zou hebben bevatten met behulp van de Playstation Vita (heeft iemand die nog…). Daar komt dus ook de naam Parasite in voor. Tja. 1 en 1 is 3. Mocht Parasite het werkelijke toevoegsel worden van Rainbow Six, dan kiest Ubisoft voor de veilige weg en ontloopt het eventueel gezeik over het gebruik van de term Quarantine. Daar valt wat voor te zeggen. Al is het dan wel grappig dat het woord ‘parasiet’ vandaag de dag minder gevoelig ligt dan quarantaine… En wij gaan toch liever 10 dagen in quarantaine dan dat we een parasiet onder de leden hebben.

#Update# Ubisoft geeft op dit moment aan dat het een interne placeholder is… mmmm.

 

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch