Menu Premium

Two Tribes legt de focus op het designen van games

Karim Shehata 08/01/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Nederland zit in de lift op het gebied van gaming. Titels als De Blob, Awesomenauts, Killzone: Shadow Fall, Halo: Spartan Assault en Toki Tori zijn allen ontwikkeld in ons kleine landje, waardoor we erg veel aanzien hebben gekregen in de wereld. Echter is het niet alleen maar ‘rozengeur en maneschijn’, want de ontwikkelaar van de laatstgenoemde franchise heeft het erg moeilijk gehad. Om die reden gaat het roer ook om bij de ontwikkelaar, want Two Tribes legt de focus op het designen van games.

Nu denk je misschien dat dit de normaalste zaak van de wereld is, maar niets is minder waar. De Nederlandse ontwikkelaar heeft het namelijk zeer zwaar te verduren gehad in de afgelopen jaren, wat in eerste instantie leidde tot een faillissement. “Toen het ontwikkelen van Toki Tori 2 veel langer duurde dan verwacht en de uiteindelijke verkoopcijfers tegenvielen, gingen we ten onder”, aldus een woordvoerder van Two Tribes. Eind 2013 werd het zelfs zo erg bij het bedrijf dat niemand meer met plezier werkte bij Two Tribes. “Er werd niet meer geprogrammeerd, niet meer aan design gedaan en er was geen plezier meer aan te beleven. Uiteindelijk werd iedereen naar huis gestuurd door oprichters Martijn Reveurs en Collin van Ginkel.”

Nu zegt de Nederlandse ontwikkelaar geleerd te hebben van de fouten in het verleden en nu dus fris te willen starten aan de toekomst. Het bedrijf focust zich nu alleen nog op het designen van games en zal daarbij niet nog werken aan bijvoorbeeld een eigen engine. Daarnaast moeten de toekomstige games van de ontwikkelaar veel sneller gaan verschijnen dan voorheen, terwijl het team wel een stuk kleiner is geworden. De herstart onder de naam Two Tribes, voorheen Two Tribes B.V., doet geen schade aan het bedrijf dat de games uitgeeft van de ontwikkelaar. Two Tribes Publishing B.V. zal de toekomstige games dus blijven uitgeven. Wanneer de volgende game van de Nederlandse ontwikkelaar het daglicht gaat zien is voorlopig nog niet bekend, maar wel weten we dat het hier gaat om een 2D-shooter.

Two Tribes legt de focus op het designen van games

Two Tribes legt de focus op het designen van games

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch