Menu Premium

Twitch lanceert desktop-app

Buck Bijlsma 11/08/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

Zoals een trouwe Gamekings-kijker weet, zijn we steeds meer actief op Twitch. De welbekende vrijdagmiddaglivestream is inmiddels een traditie aan het worden, terwijl vooral Skate en Shelly zelf ook aan de weg aan het timmeren zijn op Twitch. Deze week werd al bekend dat de PS4 Pro ondersteuning krijgt om in een 1080p-resolutie met 60 frames per seconde te streamen. Opwindend nieuws voor iedereen met een PS4 Pro, maar hier blijft het niet bij. Twitch lanceert desktop-app!

Super snel en een aantal vernieuwingen

De release van deze desktop-app is in principe geen verrassing. Een aantal maanden geleden werd er al een beta vrijgegeven waarin de nieuw functies van de app naar voren kwamen. De desktop-app fungeert als een alternatief voor de webversie en bevat grotendeels dezelfde functies. Voor geïnteresseerden: de app is nu gratis te downloaden voor Windows en Mac OS. Twitch claimt dat de app razendsnel werkt en is blij om te kunnen aankondigen dat de zo gewenste ‘dark mode’ eveneens aanwezig is. Verder is het in de app mogelijk video en audiogesprekken te voeren, worden er speciale community-servers beschikbaar gesteld en wordt het mogelijk via Twitch gamemods te delen. Verder wordt met de release van de desktop-app een nieuwe versie genaamd Friends Sync beschikbaar gesteld.

De overname van het communicatie software bedrijf Curse heeft de release van de desktop-app in een stroomversnelling gebracht. Wat is jullie gevoel bij deze move van Twitch? Is de release van een desktop-app niet een beetje als mosterd na de maaltijd? Of is dit in het kader van vernieuwing juist wel een goede stap? Gebruiken jullie wel eens desktop-apps? Zo ja, wat is hier nou werkelijk de meerwaarde van? Het staat in ieder geval vast dat jullie ook via de app deze vrijdagmiddag vanaf 16:00 uur kunnen inschakelen voor Bar Weinig: TGS edition! Deze Bar weinig staat dus in het teken van Tokyo, maar na de inzameling voor Stichting Conceta, staat de stream nu weer in het teken van een hoger doel. Benieuwd naar wat dit is? Schakel dan vanaf 16:00 uur in voor Bar Weinig: TGS edition! Laat je verder horen onder ‘Twitch lanceert desktop-app’!

Loading...
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastE3 2018Merch