Menu Premium

TV advertenties verliezen aantrekkingskracht voor games

Gamekings Redactie 24/07/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Grote game uitgevers keren hun rug toe naar advertenties op de TV. Volgens de website MCV geven game marketeers minder geld uit aan TV advertenties en focussen zij zich voornamelijk op online reclames.

Volgens het onderzoeksbureau Generation Media zijn er in het eerste deel van 2012 al 23 procent minder game campagnes op de Britse televisie. Als er gekeken wordt naar de Britse kijkcijfers zijn de game advertenties zelfs met 48 procent gedaald. Laura Miele, marketing chief bij Electronic Arts, onderbouwt deze dalingen met duidelijke woorden: “Online is een stuk persoonlijker en efficiënter. Een medium als TV is heel onpersoonlijk.”

“Voor Bad Company 2 werd 80 procent van het mediabudget uitgegeven aan TV reclames. Even doorgespoeld naar Battlefield 3, hebben we nog maar 53 procent van het budget aan TV uitgegeven. Dit is een radicale verschuiving.”

Daarnaast geeft Laura aan dat de online investeringen daarbij nog eens een stuk goedkoper zijn dan een reclame op een groot TV-kanaal als de NBC of ITV. Volgens deze pittige marketing-tante verandert hiermee geleidelijk de manier waarop ze gamers benaderen.

Sega’s Europese marketing director, Amanda Farr, voegt hier nog wat woorden van wijsheid aan toe: “Het TV kijken is niet gedaald, maar de online media consumptie is een stuk sneller gestegen dan bij de TV en dit komt vooral voor bij gamers. Een andere verandering is het aantal mensen dat tijdens het TV kijken op hetzelfde moment online iets aan het kijken is. Marketeers moeten deze dubbele schermconsumptie incalculeren.”

Volgens de website MCV is hiermee duidelijk te zien dat de TV advertentie haar aantrekkingskracht voor games verliest. Maar wat denk jij? Doen de grote game uitgevers er goed aan om zich meer te focussen op online media of wordt jij zo blij als een dolle puppy bij het zien van een dikke TV reclame?

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch