Menu Premium

Treyarch biedt excuses aan voor marketingstunt Black Ops 3

Gamekings Redactie 13/10/2015 0 Tweet Het Like/Deel Het

Marketing kan een game maken of breken. Om ervoor te zorgen dat Call of Duty: Black Ops 3 het absoluut zou gaan maken, bedacht Treyarch een gewaagde marketingstunt, maar deze viel niet bepaald in de smaak bij het grote publiek.

Om aandacht te trekken voor Treyarch’s nieuwste Black Ops-game, werd het Twitter-account van de ontwikkelaar veranderd in een zogenaamde nieuwsservice. Dit account berichtte – als onderdeel van de marketingstunt – over een terroristische aanval, maar dit werd door velen als waarheid gezien. Na de nodige kritiek heeft Jason Blundell, campaign en Zombies director van Black Ops 3, bij IGN zijn excuses aangeboden aan de buitenwereld: “Ik wil mijn excuses aanbieden aan iedereen die het bericht zag en het verkeerde idee kreeg, want zo was het oprecht niet bedoeld.” De actie was eigenlijk bedoeld als voorschot op het verhaal in de game, maar dat is dus niet helemaal goed gegaan.

Daarnaast werd eerder al bekend dat Black Ops 3 voor de last gen consoles geen campaign zou bevatten. Blundell meldde hierover het volgende: “De ambitieuze grootsheid van de 1-4 speler co-op modus die we voor de PlayStation 4, Xbox One en PC hebben gemaakt, zou niet tot zijn recht komen op de oudere generatie consoles. Als ik een game maak, wil ik spelers een bepaalde ervaring voorschotelen. Waar ik mee werk en wat ik te zien krijg tijdens de ontwikkeling, wil ik ook aan jou laten zien.”

Als we het dan toch even over de campaign hebben: Treyarch heeft bekendgemaakt dat alle campaign-episodes vanaf het begin speelbaar in Call of Duty: Black Ops 3. Hierdoor zijn alle campaign episodes van de game in willekeurige volgorde speelbaar. In eerdere Call of Duty-games is dit niet mogelijk.

Call of Duty: Black Ops 3 komt 6 november naar de PlayStation 4, PlayStation 3, Xbox One, Xbox 360 en PC. Heb jij iets meegekregen van de marketingstunt voor Black Ops 3? Wat vond jij ervan? Laat het weten in de comments!

Bron: IGN en Eurogamer

Treyarch biedt excuses aan voor marketingstunt Black Ops 3

Treyarch biedt excuses aan voor marketingstunt Black Ops 3

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch