Menu Premium
Loading...

[Trailer] Ouya, de Android gameconsole

Gamekings Redactie 11/07/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Een nieuw tijdperk voor console gaming lijkt met de komst van de Ouya te zijn aangebroken. De Ouya, een console gebaseerd op het mobiele besturingssysteem Android, zal ‘betaalbare’ indie-games bieden en voor 99 dollar beschikbaar zijn.

Dat is echter niet het enige wat de Ouya bijzonder maakt, omdat Android een opensource programma is, kan iedereen er gebruik van maken, er dingen aan veranderen en games voor ontwikkelen. Developers zullen dus geen dure licenties of dev-kits hoeven te kopen om er een game voor te ontwikkelen. Voor de Ouya zullen dus vooral indie-games uitkomen en zo mobile-gaming terugbrengen naar je knusse woonkamer.

Er zijn al vele prachtige projecten tot leven gewekt door middel van Kickstarter, maar nog meer een stille dood gestorven. Dat zal deze keer waarschijnlijk niet het geval zijn. Op dit moment van schrijven zijn er al meer dan 18.000 mensen die het project ‘backen’, waarvan er meer dan de helft minimaal 95 dollar hebben gedoneerd en zo tijdens de launch direct een console in huis hebben.

Met nog 28 dagen te gaan en met al ruim 2 miljoen dollar, durf ik er best 100 euro op te wedden dat de Ouya maart 2013 heel wat mensen gelukkig zal maken. Of wordt je misschien toch enthousiaster van een nieuwe game voor je Xbox 360, PlayStation of PC?

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch