Menu Premium
Loading...

[Trailer] Halo-fans maken eigen Halo-game voor PC in de vorm van Installation 01

Andor Joosten 25/11/2015 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het maken van games wordt steeds toegankelijker, waardoor mods en zelfs complete remakes van games vaker het daglicht zien. De regelmaat waarin developers weigeren om (een deel van) het publiek te geven wat zij willen, is in dit geval de reden geweest voor deze groep fans om het heft in eigen hand te nemen en de multiplayer mode van Halo naar de pc te brengen.

Het gaat hier niet om een complete remake, maar om een opzichzelfstaand project, dat het gevoel van Halo 1, 2 en 3 probeert na te bootsen. Deze nieuwe multiplayer shooter, genaamd Installation 01, is puur uit liefde voor de franchise gemaakt met de hoop Halo op de pc nieuw leven in te blazen. Om dit doel te bereiken, hebben de developers van dit project gezegd dat alle assets door fans zijn gemaakt en dat ze geen geld proberen te verdienen aan Installation 01, zelfs niet om de kosten te dekken. Een reden hiervoor is om ervoor te zorgen dat Microsoft geen rechtszaak aan hun broek gaat hangen en hierdoor is het ook mogelijk om de game gratis en legaal te distribueren.

Dit team van developers heeft geen naam, maar ze proberen een publieke build van Installation 01 uit de brengen in de komende acht tot twaalf maanden. Wat vind jij van dit soort fan projecten? Check vooral de video bij dit artikel om vroege beelden van Installation 01 te zien en laat van je horen in de comments!

Halo-fans maken eigen Halo-game voor PC in de vorm van Installation 01

 

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch