Menu Premium
Loading...

[Trailer] Blizzard bestaat 25 jaar

Duncan Israel 09/02/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

De misschien bekendste ontwikkelaar van het moment, Blizzard, is vandaag zijn 25-jarig bestaan aan het vieren. Blizzard is echter niet altijd zo’n grote speler in de game-industrie geweest als het nu is.

Blizzard maakte hun eerste games niet als Blizzard, maar als Silicon & Synapse. De eerste Lost Vikings-game werd onder andere in die tijd gemaakt. De eerste game die onder de noemer van Blizzard Entertainment werd gemaakt is Blackthorne. Het was de eerste echte platform-game die Blizzard maakte, hiervoor hadden ze alleen nog race en side-scrolling-games gemaakt. Nadat ze nog een paar superhelden-games hadden ontwikkeld, volgde al snel de Warcraft, Diablo en Starcraft-series.

In 2004 werd World of Warcraft uitgebracht, iets wat Michael Morhaime en Frank Pierce in de trailer nog steeds als een van de hoogtepunten uit 25 jaar Blizzard noemen. Jaren lang was World of Warcraft de MMORPG die je moest spelen en veel mensen deden dat dan ook: het hoogtepunt van het aantal abonnees lag in 2010 over de 12 miljoen mensen. Dat heeft nog geen enkele MMORPG overtroffen, hoe erg anderen dit ook probeerden.

Blizzard staat bekend om zijn verrassingen en feesten en daarom kan het dus ook niet uitblijven dat ze dit 25-jarig jubileum vieren zonder hun community dit jaar. Wij van Gamekings wensen Blizzard in ieder geval een fijn 25-jarig bestaan! Wat is jullie favoriete Blizzard-game van de afgelopen 25 jaar? Laat het ons weten in de comments!

Blizzard bestaat 25 jaar

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch