Menu Premium

TowerFall Ascension zal geen online multiplayer bevatten

Gamekings Redactie 28/11/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Waar kleine ontwikkelaars jaren geleden niet heel vaak verder kwamen dan hun zolderkamer, hebben de indies ondertussen keihard de wind in de rug. De PC is en blijft natuurlijk hét platform voor onafhankelijke games, maar ook op de consoles zien we er steeds meer van terug. Matt Thorson is met zijn Matt Makes Games Inc een ontwikkelaar die een game gaat uitbrengen op de PC en PlayStation 4, namelijk TowerFall Ascension. Deze titel draait volledig om co-op multiplayer en de verwachting was dan ook dat iedereen met een internetverbinding dat ook met mensen van over de hele wereld gaat kunnen doen. Niets is minder waar, want TowerFall Ascension zal geen online multiplayer bevatten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Er werd via Twitter aan de ontwikkelaar gevraagd of Towerfall Ascension ook een online multiplayer-modus bevat, maar dat werd beantwoord met een keiharde nee. Thorson laat dan ook weten dat de game vooral bedoeld is om in je eentje of met z’n tweetjes te spelen. Mocht je TowerFall Ascension met z’n vieren willen spelen, is dat ook mogelijk. Wel zijn hier vier controllers voor nodig. 

Eerder deze maand werd bekendgemaakt op het officiële PlayStation-blog dat TowerFall Ascension ook zijn opwachting gaat maken op de PlayStation 4. De next-gen consoles (ja, ook de Xbox One) staan er nu al om bekend dat de online functionaliteiten een belangrijke rol gaan spelen, met onder andere het streamen van gameplaybeelden naar het internet en de zogeheten cloud-AI. Matt Thorson negeert dat compleet en maakt zijn game slechts offline speelbaar. Een gekke keuze, gezien TowerFall Ascension een game is waarin je co-op en tegen elkaar kunt vechten. 

TowerFall Ascension is dan ook echt bedoeld om met vrienden op de bank te spelen. Als je het mij vraagt is het een slimme zet, want samen gamen is naar mijn mening nog toffer zonder een internetverbinding ertussen. Het is overigens wel nog even wachten op een officiële releasedatum, want TowerFall Ascension staat gepland voor begin 2014.

TowerFall Ascension zal geen online multiplayer bevatten

TowerFall Ascension zal geen online multiplayer bevatten

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch