Menu Premium

Touchscreen van de Steam-controller verdwijnt mogelijk

Gamekings Redactie 15/01/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

De Steam Dev Days zijn volop aan de gang. De twee dagen durende meeting waarin Valve al haar toekomstige plannen voor Steam uit de doeken doet, is echter alleen maar voor ‘devs’, ofwel ontwikkelaars toegankelijk. Gelukkig zijn de aanwezigen niet te beroerd tijdens alle praatjes er flink op los te Tweeten, zodat wij ook alvast kunnen checken wat er met het grootste PC-platform gaat gebeuren. We hebben inmiddels al te horen gekregen dat Newell van zijn Greenlight af wil en dat het platform inmiddels 75 miljoen gebruikers kent, maar nu is er ook nieuws over de speciale Steam-controller vrijgekomen. Het touchscreen van de Steam-controller verdwijnt mogelijk.

Met het touchscreen wordt gedoeld op het middelste stuk van de controller. Niet de twee ronde vlakken die de analoge knuppels vervangen, want zover bekend is blijven die gewoon nog. Uit interne en externe tests is gebleken dat het middelste touchscreen niet nodig is en er bovendien voor zorgt dat de gamer niet op het beeldscherm blijft focussen. Het touchpad wordt vervangen door x,b,y,a-knoppen, die in een diamant-vorm worden geplaatst om backwards-compatibility met games, die de Xbox- en PlayStation-controllers ondersteunen, te bevorderen.

Verder lijkt de controller-API, de software die wordt gebruikt om communicatie tussen de Steam Machines en de controllers te laten functioneren, maar liefst zestien controllers tegelijkertijd kan besturen. De vraag is natuurlijk of er games zullen komen die zoveel spelers tegelijkertijd kunnen laten spelen, maar dat het überhaupt kan is een tof gegeven. Ook lijkt het er op dat de controller reguliere AA-batterijen zal gebruiken, wellicht ook oplaadbare, maar dat is nog niet zeker. Sommige gamers zweren erbij en anderen kunnen juist niet zonder hun accu’s, dit kan dus zowel positief als negatief worden ervaren.

Touchscreen van de Steam-controller verdwijnt mogelijk

Touchscreen van de Steam-controller verdwijnt mogelijk

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch