Menu Premium

Total War ontwikkelaar Creative Assembly werkt aan first-person shooter

Hylke Haagsma 06/02/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Surprise surprise: Creative Assembly gaat het over een compleet andere boeg gooien. Ze werken namelijk aan een first person shooter. Niet alleen Total War: Three Kingdoms zit er dus aan te komen, maar ook een compleet nieuwe IP. Het gaat om een first-person shooter die zich volgens de geruchten in een sci-fi thema afspeelt. De ontwikkelaar zocht vorig jaar namelijk naar nieuw personeel voor een tactical shooter en dat zou heel goed wel eens deze game kunnen zijn.

Het verrassende nieuws werd door middel van een tweet bekend gemaakt:

Vooralsnog geen vervolg op Alien: Isolation

Naast deze tweet is er (helaas) nog weinig andere informatie beschikbaar, en dus blijft het voorlopig gissen naar wat de game precies gaat zijn en welke elementen het bevat. In de reacties van fans kwam veel naar voren dat zij eigenlijk hoopten op een vervolg op survival horror game Alien: Isolation. Helaas pindakaas, het  gaat toch echt om een nieuwe IP, een FPS en het is ook nog maar de vraag of de game überhaupt aliens gaat bevatten.

Met Aliens: Isolation leverde Creative Assembly al een first-person game af  die goed ontvangen werd.  

 

 

Guerrilla Games maakte ooit ook zo’n radicale switch

Creative Assembly is niet de eerste studio die het opeens over een andere boeg gooit. Het verleden leert ons dat het soms een zeer succesvolle move kan zijn. Kijk bijvoorbeeld naar Horizon Zero Dawn van Guerrilla Games. Neerlands trots was voor de succesvolle action RPG enkel bekend om hun first-person shooter Killzone. Total War en Creative Assembly-fan Skate is erg benieuwd naar de nieuwe shooter van Creative Assembly, en vindt dat de studio tactical gameplay als geen ander beheerst. “Met Alien: Isolation hebben ze aangetoond dat ze ook een prima first person sci-fi game neer kunnen zetten. Of ze deze elementen straks ook succesvol kunnen toepassen in een sci-fi FPS moeten we nog maar gaan zien, maar ik laat me, net als met Alien: Isolation destijds, graag verrassen”.

Guerrilla Games liet eerder al zien dat een switch in genre succesvol uit kan pakken voor een studio.

Loading...
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch