Menu Premium

Torchlight 2 krijgt een release op consoles en is te zien in nieuwe trailer

Alex 13/06/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

De actie RPG Torchlight 2 komt naar de consoles. Dit is te zien op de officiƫle website van de game. Torchlight 2 zal zowel voor de PlayStation 4 als voor de Xbox One en Nintendo Switch uitkomen. Dit alles gebeurt op 3 september van dit jaar.

Dit krijgt Torchlight 2

Een re-release op de consoles kan natuurlijk niet zonder de nodige extra’s. Jij als speler wilt immers wel het gevoel krijgen dat het om een ‘nieuwe’ game zal gaan. Uitgever Perfect World Entertainment laat weten dat Torchlight 2’s console editie voorzien zal worden van verbeterde besturing. Een interface wat volledig gericht is op het spelen op een console en een aantal nieuwe pets. Voor de verzamelaars onder ons gaat de game beschikken over de nodige achievements en trophies. De Nintendo Switch-versie krijgt naast de reguliere multiplayer-modi, ook een eigen multiplayer optie. Hiermee is het mogelijk om met vier spelers de verschillende dungeons te gaan verkennen. Deze vier spelers moeten echter wel op hun eigen Nintendo Switch spelen en via een lokaal draadloos netwerk met elkaar verbonden zijn.

Een stukje geschiedenis

Torchlight is een action role-playing hack and slash dungeon-crawler. Je zou bijna denken dat de game een identiteitscrisis heeft. Het origineel kwam uit in het jaar 2009 voor de PC en in 2011 voor de Xbox 360. Hoewel de PlayStation 3-versie in ontwikkeling was, ging Torchlight uiteindelijk exclusief naar de Xbox 360. Microsoft fungeerde namelijk als uitgever voor haar Xbox Live Arcade-dienst en trok de game naar zich toe. In 2012 verscheen Torchlight 2 en was alleen beschikbaar voor PC. In september van dit jaar komt hier dus verandering in en zal PlayStation deze keer niet worden overgeslagen. Zijn jullie nog warm te krijgen voor een console-versie van een game uit 2012? Laat het weten in de comments.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch