Menu Premium

Tomb Raider spelers hebben al 3,5 miljoen tombes geplunderd

Gamekings Redactie 17/03/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Tomb Raider spelers hebben al 3,5 miljoen tombes geplunderd en dat in een kleine twee weken. De game ligt sinds 5 maart in de winkel en te zien aan deze cijfers ben ik niet de enige die met ingehouden adem heeft zitten wachten tot Tomb Raider eindelijk uit kwam.

Op hun blog heeft Square Enix een aantal grappige statistieken gepost die ze tot nu toe hebben verzameld van de game. Volgens Ben Bateman, community manager bij Square Enix, zaten hij en zijn collega’s vol spanning te wachten tot de eerste cijfertjes zouden binnenstromen op de dag van de launch. Wat ze zagen toen het eindelijk zo ver was, viel absoluut niet tegen.

Tot nu toe doen we de naam van deze game eer aan want met z’n allen hebben we maar liefst 3,5 miljoen tombes geplunderd. Dat is natuurlijk waar het allemaal om draait in Tomb Raider, maar dat is niet het enige waar Lara zich mee bezig heeft gehouden de afgelopen twee weken. Ze heeft ook meer dan 5 miljoen herten en bijna 1,5 miljoen krabben gedood.

Lara is bijna 14 miljoen keer op het nippertje aan de dood ontsnapt (close calls) en ze heeft 11 miljoen vijanden ontweken. 147 miljoen vijanden zijn gesneuveld nadat Lara ze met een pijl raakte en om die killing spree vol te houden zijn er meer dan 356 miljoen pijlen bij elkaar gezocht en geplunderd.

Heb je de afgelopen weken Tomb Raider gespeeld? Dan heb je met elke geloste pijl en met elke gesneuvelde vijand een kleine bijdrage geleverd aan de enorme getallen hierboven. Misschien niet nuttig maar toch op zijn minst grappig om te weten dat je deel uit maakt van deze massale statistieken. Wil je de precieze getallen weten? Kijk dan op de blog van Square Enix.

Tomb Raider spelers hebben al 3,5 miljoen tombes geplunderd

Tomb Raider spelers hebben al 3,5 miljoen tombes geplunderd

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch