Menu Premium

Tokyo Mirage Sessions zal opnieuw gecensureerd zijn; Nintendo zegt sorry

Dennis 19/10/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Na weken van onduidelijkheid is het nu officieel; de port van de Wii U game Tokyo Mirage Sessions #FE zal gebaseerd zijn op de gecensureerde westerse versie. Zelfs in Japan. 

Tokyo Mirage Sessions #FE Switch Port

In september werd bekend dat Tokyo Mirage Sessions #FE een uitgebreidere port voor de Nintendo Switch krijgt. Voor de twaalf mensen die bekend zijn met de game was dit goed nieuws. Dit was misschien eindelijk een kans om deze game zonder de aanpassingen van de westerse Wii U versie te spelen. Nintendo censureert games tegenwoordig namelijk niet meer zo snel.

Helaas blijkt dit niet mogelijk en zal de Switch versie net als de Wii U versie gecensureerd zijn. En dit keer blijft het niet bij het Westen maar zal ook de Japanse versie dezelfde wijzigingen bevatten. Dit tot grote woede van Japanse gamers die hier tot voor kort helemaal niet op hadden gerekend. Het promotiemateriaal in Japan was bijvoorbeeld grotendeels gebaseerd op de ongecensureerde versie.

Nintendo heeft zich deze woede deels aangerekend en heeft de Japanse gamers officieel excuses aangeboden voor de eerdere onduidelijkheid. Bovendien kan iedereen die de game al besteld had hun geld zonder problemen terug krijgen. De game zal echter gecensureerd blijven.

Beruchte lokalisatie

Tokyo Mirage Sessions kwam in 2016 uit voor de Wii U. Het is een crossover tussen Fire Emblem en Shin Megami Tensei die helemaal om de Japanse otaku en idol-cultuur draait. De lokalisatie is zeer berucht wegens de nogal overdreven veranderingen in de westerse versie. Zo werd een hele verhaallijn en dungeon aangepast, werden decolletés afgeschermd met mysterieuze donkere wolken, en werden verschillende outfits (waaronder een bruidsjurk) slordig geëdit zodat er geen blote huid meer te zien was.

Het zorgde voor nogal lachwekkende taferelen en voor een boycot onder westerse gamers. Nintendo lijkt zich daar met deze port echter weinig van aan te trekken en breidt deze vreemde veranderingen nu zelfs uit naar Japan. Waarom Nintendo voor deze aanpak kiest is onduidelijk. Wel duidelijk is dat veel mensen er niet blij mee zijn.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch