Menu Premium

Toki Tori 2 komt met Steam Workshop ondersteuning naar Steam

Karim Shehata 31/05/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

De nog altijd schattige platformer Toki Tori 2 komt met Steam Workshop ondersteuning naar Steam. Hoewel de game in eerste instantie al werd aangekondigd voor Steam, deed het kuikentje in april eerst de Wii U aan. Nu is er duidelijkheid rondom de Steam-versie van deze game, aangezien Toki Tori 2 op 2 juli voor het populaire distributieplatform van Valve verschijnt. De game, ontwikkelt in Nederland door Two Tribes, krijgt zoals gezegd op de PC ook Steam Workshop ondersteuning, wat inhoudt dat jij de game straks helemaal naar jouw eigen hand kunt zetten.

De Steam Workshop ondersteuning is in de game verwerkt door middel van een in-game leveleditor. Hiermee kun je straks zelf levels maken in Toki Tori 2, iets wat in de Wii U-versie niet mogelijk was. Door de extra mogelijkheden en de aangekondigde 30 exclusieve Steam achievements, kun je de game straks in Steam vinden onder de naam Toki Tori 2+. Ook hoef je als je geen Windows tot je beschikking hebt dit keer niet te treuren, aangezien de game speelbaar zal zijn op de Windows en Mac-versies van Steam. De Nederlandse ontwikkelaar en uitgever is in tegenstelling tot vele andere grote uitgevers het operating system van Apple voor laptops en computers dus niet vergeten.

Klinkt al het bovenstaande je als Chinees in de oren? Dan neem ik je even mee naar een ‘trip down memory lane’. De Toki Tori franchise, in een grijs verleden onder de naam Eggbert in Eggciting Adventure, begon in laatstgenoemde vorm op de MSX. De MSX was begin jaren ’90 een onafhankelijk platform wat omarmd werd door bedrijven als Sony en Philips. De eerste echte Toki Tori verscheen op de GameBoy Color en verscheen in 2001. De vrolijke platformer maakte later zijn weg naar meerdere digitale distributieplatformen, zoals onder andere Wii Ware en het PlayStation Network. Recentelijk verscheen het origineel zelfs in de Nintendo eShop voor de Nintendo 3DS. Zoals gezegd kwam het langverwachte tweede deel dus afgelopen april uit voor de Wii U, en verschijnt er op 2 juli ook een Steam-versie. Ook werd er bij de aankondiging van de game een PlayStation Network-versie beloofd, maar het is vooralsnog onduidelijk wanneer deze verschijnt.

Heb jij je al vermaakt met een Toki Tori game?

Toki Tori 2 komt met Steam Workshop ondersteuning naar Steam

Toki Tori 2 komt met Steam Workshop ondersteuning naar Steam

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch