Menu Premium

Toekomstige Diablo 3 update zorgt mogelijk voor item stat tweaking

Gamekings Redactie 21/03/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

De mannen bij Blizzard zijn constant opzoek naar nieuwe manieren om Diablo 3 interessant te houden. In eerste instantie ging het natuurlijk om verbeteringen die er al lang bij de lancering van de game in hadden moeten zitten, maar nu zijn het vooral dingen om de end-game content boeiender te maken. Na maanden gezeurd te hebben, kwam er enkele weken geleden dan eindelijk de mogelijkheid om te PVP-en, maar dit heeft de boze menigte nog alles behalve tot het neerleggen van hun hooivorken en fakkels gebracht. Ondanks de tegenslagen geeft Blizzard niet op, een toekomstige Diablo 3 update zorgt mogelijk voor item stat tweaking, waarmee de menigte dan misschien eindelijk tevreden wordt gesteld.

In het kantoor van Blizzard is het een veelbesproken, maar ook erg gevoelig onderwerp. Het customizen van items kan vele kanten op, met elke zo zijn voor- en nadelen. Boven alles is het een veranderingen die erg veel impact op de gameplay zal hebben, er worden dus geen overhaaste beslissingen genomen.

Het tweaken van bepaalde items moet spelers meer inzicht en macht over hun items geven. Natuurlijk is het al mogelijk items naar je eigen voorkeur met Gems te bekleden, waarmee bepaalde stats een boost krijgen, maar dit kan uitgebreider. Het zou bijvoorbeeld mogelijk zijn om bepaalde stats, die je minder hard nodig hebt, naar beneden te halen en juist een andere skill een boost te geven. Als dit geïmplementeerd wordt, gaat dat een gigantische crisis op de virtuele markt van Diablo 3 veroorzaken. Demon Hunter items, met afixes die juist voor Wizards interessant zijn, zijn nu geen reet waard. Maar als het straks mogelijk is de Intelligence te vervangen voor Dexterity kan elk item ineens veel geld waard zijn.

Spelers die nu bulken van het geld door perfecte stats op hun items, kunnen met een dergelijke update opeens tot de Henk en Ingrid’s van Diablo 3 behoren. Het geeft een grotere groep van de spelers de mogelijkheid ultieme gear te ‘maken’. Of dat nu is wat men wil van een Dungeon Crawler, waar het grinden centraal staat, is nog maar de vraag. Zijn er überhaupt nog wel mensen die hun tijd steken in het farmen van gear voor hun Demon Hunter, Wizard of Monk?

Toekomstige Diablo 3 update zorgt mogelijk voor item stat tweaking

Toekomstige Diablo 3 update zorgt mogelijk voor item stat tweaking

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch