Menu Premium

TLoZ: Wind Waker HD is een Wii U-systemseller volgens Nintendo

Karim Shehata 24/09/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het gaat niet goed met de Wii U. Niet alleen de verkoopcijfers die tot nog toe gemeten zijn vallen tegen, maar ook wees onder andere het grote Gamekings Onderzoek uit dat de toekomst er voor de Wii U, in Nederland in ieder geval, niet erg rooskleurig uitziet. Nintendo doet er alles aan om dat heel snel te veranderen, door in de komende maanden met games als Super Mario 3D World, Mario Kart 8 en The Legend of Zelda: Wind Waker HD te komen. Van die laatste game verwacht het Japanse bedrijf erg veel, want TLoZ: Wind Waker HD is een Wii U-systemseller volgens Nintendo.

Het vlaggenschip van Nintendo kan dit natuurlijk ook wel gebruiken. De verkopen vielen de laatste maanden wederom erg tegen, waardoor sommige retailers zelfs besloten de Wii U uit het assortiment te halen. Duidelijk is in ieder geval dat er games moeten komen en wel heel snel. Om dit te bewerkstelligen, stopt Nintendo TLoZ: Wind Waker HD samen met een Wii U-console in een speciale bundel, waarmee het bedrijf hoopt ook de velen gamers aan te spreken die de game nog nooit hebben gespeeld. “Het is nu de tijd voor Zelda-fans om de Wii U te ontdekken”, aldus Roger Langford, product manager bij Nintendo. “Voor veel gamers is dit de eerste ervaring met Wind Waker, waardoor we de release van deze game ook beschouwen als de release van een nieuwe AAA-titel”, vervolgt hij.

Het Japanse gamebedrijf hoopt hiermee hetzelfde succes te bereiken als met The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D. Die game verkocht uitzonderlijk goed op de Nintendo 3DS, vooral omdat het ten tijde van die game ook erg slecht ging met de handheld. “Ocarina of Time deed het goed op de 3DS en we hopen met The Wind Waker HD hetzelfde succes na te streven”, sloot Langford af. Of dat gaat gebeuren, moeten we natuurlijk nog maar eens zien. Voor de toekomst hopen we natuurlijk dat Nintendo aan het langste eind trekt, wat de Wii U betreft.

TLoZ: Wind Waker HD is een Wii U-systemseller volgens Nintendo

TLoZ: Wind Waker HD is een Wii U-systemseller volgens Nintendo

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch