Menu Premium

Titanfall stond oorspronkelijk niet gepland voor de Xbox One

Karim Shehata 13/03/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Titanfall is vandaag officieel in Europa verschenen voor de PC en de Xbox One. Vooral op het eerstgenoemde platform lijkt de game populair te worden in Europa, simpelweg omdat de Xbox One nog niet overal verkrijgbaar is in Europa. Toch is de Xbox One-versie erg belangrijk voor Respawn Entertainment, maar vandaag komt er toch wel erg sappig nieuws naar buiten over deze versie: Titanfall stond oorspronkelijk niet gepland voor de Xbox One.

Dit vertelt lead engineer Richard Baker aan Eurogamer’s Digital Foundry in een interview. “Oorspronkelijk stond Titanfall niet gepland voor een release op de Xbox One”, aldus Baker. De lead engineer bij Respawn Entertainment is er wel van overtuigd dat de verschijning van de Xbox One-versie juist goed is geweest voor de game: “Ik ben er van overtuigd dat het uitbrengen van een Xbox One-versie ook de ontwikkeling van Titanfall op de PC heeft geholpen. Het zorgde ervoor dat we met Direct X 11 moesten werken en de game zelfs 64-bit maakte.”

Deze uitspraken zijn natuurlijk opvallend te noemen, want de game verschijnt op de Xbox One, PC en de Xbox 360. Als de game dus nooit gepland stond voor de Xbox One, was deze dan alleen verschenen op de Xbox 360 en de PC? Dat lijkt ook niet het geval te zijn geweest, want de Xbox 360-versie wordt niet door Respawn Entertainment zelf gemaakt, maar door Bluepoint Games. Zou de game dan in eerste instantie wel bij Respawn Entertainment in ontwikkeling zijn geweest voor misschien de Xbox 360 en de PlayStation 3? Waarschijnlijk komen we het nooit te weten, maar deze uitspraken veranderen nog altijd niets aan de huidige situatie: Titanfall is vandaag verschenen voor de PC en de Xbox One, terwijl de Xbox 360-versie van de game volgt op 28 maart.

Titanfall stond oorspronkelijk niet gepland voor de Xbox One

Titanfall stond oorspronkelijk niet gepland voor de Xbox One

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch