Menu Premium

Titanfall ondersteunt mogelijk de Oculus Rift

Gamekings Redactie 23/07/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

De laatste tijd verschijnt er veel nieuws rondom een nieuwe gadget die binnenkort op de markt komt: De Oculus Rift. De virtual-reality bril biedt een geweldige, maar tevens voor velen een misselijk makende, draaierige ervaring. Veel indie-ontwikkelaars zijn inmiddels met de kijkdoos aan de slag gegaan, echter ook een van de grote jongens gaat er nu wellicht mee aan de slag. De kijkdoos en de development kit voor de Oculus Rift ploften pas geleden op de deurmat van Respawn Entertainment, de studio achter de winnaar van de E3 2013. Veel informatie laten ze niet los, maar Titanfall ondersteunt mogelijk de Oculus Rift.

Respawn Entertainment gaf aan erg onder de indruk te zijn van de virtual-reality bril. Direct na het ontvangen van de zwarte doos en ermee aan de slag te zijn gegaan, plaatste Respawn tweets waarin ze de Oculus Rift de hemel in prezen. Dat roept natuurlijk maar één vraag op: gaat Respawn Entertainment gebruik maken van de Oculus Rift in hun nieuwste game Titanfall? Die vraag kwam ook bij een fan op en die deinsde niet terug om het te vragen. Het antwoord wat hij kreeg is veelbelovend: ‘Niets is officieel, maar je weet het maar nooit.’

De Oculus Rift maakt gebruik van een techniek waarbij twee schermen, die dicht bij je ogen zitten, door de hersenen gezien worden als één. Daarnaast kun je, door je hoofd te draaien, rondkijken in de speelwereld. Deze effecten geven een extra dimensie aan de game-ervaring, maar ook een dimensie van wc-potten. Eén van de bijwerkingen van de Oculus Rift is namelijk dat je snel misselijk wordt. Dat is ook niet meer dan logisch, gezien je jouw evenwichtsorgaan in de maling neemt.

Titanfall lijkt een geschikte game om de Oculus Rift te ondersteunen. Hoe vet is het om door een science-fiction wereld te lopen, om je heen te kijken en alles levensecht te ervaren? Heel vet, als je er zo over nadenkt. Je springt in je mech, kijkt om je heen of alles goed is ingesteld, checkt de statistieken van je mech even en gaat vervolgens los!

Klamp je niet te erg vast aan het bovengenoemde, want vooralsnog is er nog niets zeker. We moeten wachten op meer informatie van Respawn Entertainment over het gebruik van de Oculus Rift. Vergeet niet, ook zonder de Oculus Rift is en blijft Titanfall een grote game die in de lente van 2014 moet uitkomen voor de Xbox 360, Xbox One en PC.

Titanfall ondersteunt mogelijk de Oculus Rift

Titanfall ondersteunt mogelijk de Oculus Rift

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch