Menu Premium

Titanfall is de nieuwe game van Respawn Entertainment

Gamekings Redactie 06/06/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Respawn Entertainment is een redelijk nieuwe naam in de industrie, maar wanneer ik zeg dat de oprichters bij Infinity Ward vandaan komen gaat er waarschijnlijk wel een belletje rinkelen. Eerder verantwoordelijk voor de Call of Duty franchise, vonden zij het nu tijd om voor zichzelf te beginnen. Titanfall is de nieuwe game van Respawn Entertainment en de nieuwsgierigheid is gewekt.

In 2010 gingen de zaken tussen een aantal mensen van Infinity Ward en Activision niet van een leien dakje. Tot op de dag van vandaag is de precieze reden nog niet helemaal duidelijk, maar na een aantal gesprekken zonder goede afloop mochten president Jason West en co-president Vince Zampella hun spullen pakken en vertrekken.

West en Zampella besloten dat zij het op eigen houtje ook zouden moeten kunnen en Titanfall laat zien waar hun kersverse studio, Respawn Entertainment, in de tussentijd mee bezig is geweest. Er is nog weinig bekend over de game, maar er werd hier en daar wel wat gefluisterd. Eerder in april gingen er al de geruchten dat het zou gaan om een multiplayer shooter, zonder singleplayer. Waar het in de eerdere games van West en Zampella vooral ging om oorlog tussen mensen, is het nu een strijd tussen de mensheid en grote monsterachtige reuzen, oftewel Titans. Volgens dezelfde geruchten zullen 16 spelers tegelijk het slachtveld kunnen betreden, met ondersteuning van door AI bestuurde collega’s en tegenstanders.

Respawn Entertainment zal Titanfall laten uitgeven door EA, maar wanneer dat is weet nog niemand. Als we de geruchten moeten geloven zal de game alleen gelanceerd worden op de PC, Xbox 360 en Xbox One. Stiekem hoop ik, en waarschijnlijk velen met mij, dat er meer van te zien is op de E3.

Hoe enthousiast word jij ervan dat West en Zampella eindelijk met hun eigen nieuwe franchise komen?

Titanfall is de nieuwe game van Respawn Entertainment

Titanfall is de nieuwe game van Respawn Entertainment

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch