Menu Premium

Titanfall 2 gaat nog jarenlang verkocht worden volgens EA

Jesse Pieplenbosch 30/11/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Electronic Arts gaat niets veranderen aan haar strategie na de tegenvallende verkopen van Titanfall 2. Op de Zwitserse beurs voor technologie, media & telecom laat ‘chief competition officer’ Peter Moore van EA weten dat de onlangs voor het publiek uitgekomen cijfers niet het hele verhaal vertellen.

Moore vertelde naar de lange termijn te kijken toen hem gevraagd werd of de launch van nieuwe hardware negatieve gevolgen heeft voor de verkoop van games:

Als er geld wordt uitgegeven aan nieuwe hardware, is dat op lange termijn goed nieuws voor de industrie. Ik maak me niet druk om wat er volgende week gebeurt, ook niet over deze maand of dit kwartaal. Ik ben zelfs enthousiast over deze update midden in een generatie consoles. Het is uniek en opwindend voor ons in de uitgevers business, en biedt deze generatie de mogelijkheid om langer en op hoger niveau mee te gaan.

Moore vervolgt:

De cijfers die we hebben gezien nemen digitale verkopen niet mee, terwijl wij deze verkoop zien blijven groeien. Daarnaast gaan we de komende paar dagen de resultaten van Black Friday zien… En ik denk dat we zonder de game zo goed als gratis weg te geven, gerust worden gesteld en misschien zelfs verrast zullen worden. Ik ben optimistisch en zeker bij EA veranderen we onze strategie niet.

Op de vraag of de tegenvallende verkoopcijfers komen door de release vlak voor Battlefield 1, zegt hij:

De positieve recensies zullen ervoor zorgen dat de game lang zal blijven verkopen. Een ding wat we erg goed doen is een grote titel als deze jarenlang ondersteunen. We zullen Titanfall 2 voor vele jaren wereldwijd blijven verkopen.

In januari worden de cijfers over Q3 bekend gemaakt, waarin we meer zullen horen van de verkopen van Battlefield 1 en Titanfall 2.

Check ook deze De Kwestie over de tegenvallende verkopen van games, waarin JJ en Boris hun visie geven.

Bron: VideoGamer

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch