Menu Premium

Tiener opgepakt in verband met PlayStation en Xbox online aanvallen

Lisette Atsma 16/01/2015 0 Tweet Het Like/Deel Het

In de Britse county Merseyside, waar de stad Liverpool een onderdeel van is, is vandaag na een inval een tiener gearresteerd. Hij heeft aanvallen gepleegd op de online services van zowel PlayStation als Xbox.

De tiener wordt verdacht van het hacken van computer materiaal, maar de officiële reden voor zijn arrest is omdat hij mensen online met de dood bedreigde. Naast deze twee misdrijven is hij mogelijk ook schuldig aan swatting. Dit is het maken van ‘neptelefoontjes’ aan de politie waarin je iemand anders beschuldigd van strafbare feiten. “Deze arrestatie demonstreert dat we mensen die de wet overtreden, met het idee dat ze veilig en anoniem zijn achter hun online alterego’s, wel gewoon wettelijk aansprakelijk stellen”, aldus Peter Goodman van de Britse politie.

Het is op dit moment nog niet duidelijk of dit arrest een losstaande ingreep was of dat de tiener iets te maken had met de DDoS-aanvallen op Xbox Live en het PlayStation Network tijdens kerst. De arrestatie was onderdeel van een groter onderzoek van de Britse politie en de FBI naar cybercriminelen. Het onderzoek loopt nog en meerdere arrestaties worden niet uitgesloten.

Tiener opgepakt in verband met PlayStation en Xbox online aanvallen

Tiener opgepakt in verband met PlayStation en Xbox online aanvallen

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch