Menu Premium

THQ was WWE 7,6 miljoen dollar schuldig

Gamekings Redactie 21/04/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

THQ was WWE 7,6 miljoen dollar schuldig toen de producent in december 2012 een faillissement aanvroeg. Dit fikse bedrag bestaat voornamelijk uit kosten voor marketing en licenties. Aan de ontwikkelaar van de WWE games, Yuke’s, was THQ nog ongeveer tussen de 15 en 20 miljoen dollar verschuldigd.

Februari dit jaar hebben WWE, Yuke’s en THQ getekend voor het kwijtschelden van de schuld als deel van een contractbeëindiging. De contractbeëindiging moest de weg vrij maken voor een overname van de WWE franchise door Take-Two. Die overname moet een enorme opluchting geweest zijn voor het failliete THQ, want bij een ontbinding van het contract had het bedrijf flink mogen lappen aan de WWE. In dat geval was THQ volledig K.O. gegaan. Wel betaalt THQ aan WWE en Yuke’s nog de licenties voor WWE games die werden verkocht tijdens het aanvragen van het faillissement.

Dankzij de overname door Take-Two komt er, gelukkig voor de worstelfans onder ons, nog geen einde aan de WWE serie. De komende vijf jaar kunnen we dus van nog meer sport titels genieten die onder leiding van 2K Games staan. Yuke’s blijft ook ontwikkelaar voor de serie. Take-Two wil de WWE franchise net zo gaan aanpakken als de NBA serie en de producent denkt dat er een even grote winst te behalen valt voor de franchise. Met een bezoekersaantal van 80,676 bij de laatste WrestleMania lijkt er aan worstelfans in elk geval geen gebrek te zijn.

WWE ’14 staat gepland voor deze herfst. Het is nog niet bekend op welke systemen de game zal verschijnen.  Ben jij ook zo opgelucht dat de WWE serie blijft voortbestaan?

THQ was WWE 7,6 miljoen dollar schuldig

THQ was WWE 7,6 miljoen dollar schuldig

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch