Menu Premium

“Digitale verkoop helpt kleinere games”

Gamekings Redactie 29/07/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Volgens Jason Rubin, een nieuwe hoge piet binnen THQ, gaat de digitale verkoop van games uiteindelijk de overhand krijgen. Nog belangrijker is dat deze ontwikkeling, naar de woorden van Rubin, kleinere games ook de kans geeft om een plekje in onze game-harten te veroveren.

Zoals de markt er nu uitziet, is het vechten geblazen voor een plek op de schappen van de retailer en elke game is bovendien ruwweg hetzelfde geprijsd. De ontwikkelingskosten en marketingbudgetten bij kleinere ontwikkelaars en uitgevers schelen echter enorm. Probeer dan maar eens te overleven naast kaskrakende titels als Call Of Duty, Grand Theft Auto en Assassin’s Creed.

Een recreatieve gamer geeft liever zijn zuurverdiende centen aan dit soort titels uit. Meer waar voor je geld denkt die dan, plus het feit dat al je vrienden diezelfde games spelen. Kan je lekker online knallen, vechten, racen en trash-talken tegen je matties, in plaats van in je uppie die minder bekende game gaan zitten spelen. En je vrienden je maar raar aankijken…

Meneer Rubin verwacht dat de markt meer gaat verschuiven naar wat je nu al in de PC-wereld ziet. Een (business) model waarbij een grote diversiteit aan games via online marktplaatsen te koop is, tegen lagere en hogere prijzen, afhankelijk van de grote en kwaliteit van de game. Dus die ene indie-game zal zichtbaarder zijn voor de massa en sneller verkocht worden. Een ontwikkeling die van mij zo snel mogelijk doorgang mag vinden.

Hoe makkelijker het voor ontwikkelaars wordt om ook zonder grote budgetten een game aan de man te kunnen brengen, hoe beter alle ontwikkelaars hun best moeten doen om onze knaken te krijgen. Veelal zijn kleinere ontwikkelaars een stuk creatiever dan de gevestigde orde. Hoe meer concurrentie, hoe beter. Uiteindelijk gaat dan, volgens de THQ-topman, de kwaliteit van de games omhoog en de prijs naar beneden en ligt de macht daar waar ‘ie hoort, bij ons gamers!

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch