Menu Premium

Thomas Was Alone ontwikkelaar is niet blij met Xbox One’s indie-beleid

Karim Shehata 23/05/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Indie games beginnen te groeien, laat dat duidelijk zijn. Op Steam verkopen indiegames als warme broodjes, om dan nog maar te zwijgen over de App Store van Apple, Google Play, PlayStation Network en Xbox Live Arcade. Waar we gisteren al meldden dat Microsoft het op de Xbox One niet toelaat om indie-ontwikkelaars hun games zelfstandig te laten uitgeven, druppelen de reacties van indie-ontwikkelaars zo langzamerhand binnen. Veel positieve reacties zijn het niet, want de Thomas Was Alone ontwikkelaar is niet blij met Xbox One’s indie-beleid.

Logisch, want Thomas Was Alone is een indiegame, ontwikkeld door Mike Bithell. In eerste instantie was deze puzzel-platformer een game die je speelde in de browser, maar door de hoge populariteit heeft Mike Bithell zijn virtuele vriend Thomas naar de PlayStation 3 en PlayStation Vita gebracht.

Curve Studios, de studio van Mike Bithell, is nu zoals gezegd niet blij met het nieuwe indie-beleid van Microsoft op de Xbox One. In een statement van de studio staat dat de studio vindt dat Xbox Live Arcade ‘baanbrekend was voor indiegames’ en dat zij dus ‘teleurgesteld zijn in het nieuwe indie-beleid van Microsoft’. Verwacht dus voorlopig geen game van Curve Studios op de Xbox One.

Op de Xbox One heeft een onafhankelijke ontwikkelaar een uitgever nodig om games uit te brengen. Op bijvoorbeeld Steam en later dit jaar de PlayStation 4 hoeft dit niet. Veel indiegame-ontwikkelaars hebben niet zo’n groot budget, en kunnen dus moeilijk aan een grote third-party uitgever komen. Aangezien de meeste third-parties altijd al grote blockbusters hebben, zal het indiegame aanbod op de Xbox One naar verwachting schaarser worden, vergeleken met platformen waar de kleinschalige ontwikkelaars wel makkelijk terecht kunnen.

Thomas Was Alone ontwikkelaar is niet blij met Xbox One's indie-beleid

Thomas Was Alone ontwikkelaar is niet blij met Xbox One’s indie-beleid

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch