Menu Premium
Loading...

Thief Launch Trailer

Gamekings Redactie 20/02/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Tien jaar hebben we er op moeten wachten, een nieuw deel in de first-person stealth, spring- en klautergame met Garret de master thief in de hoofdrol, maar volgende week is het dan zo ver. Normaliter komt de officiële lancerings-trailer op de de releasedatum zelf uit, maar de mannen van Eidos Montreal willen je op het aller aller laatste moment nog even lekker maken met de Thief Launch Trailer.

Nog acht dagen en dan ziet de reboot van de serie, die het stealth-genre eind jaren negentig voor goed op de kaart zette, het licht. Ion Storms’ Thief: Deadly Shadows introduceerde in 2004 revolutionaire gameplay, want het wisselen tussen first- en third-person gameplay was uniek voor die tijd. Sinds het uitkomen van het laatste deel in de serie hebben verschillende andere ontwikkelaars de stealth, kruip, klim-en klauter-gameplay elementen verder uitgewerkt. De Assassin’s Creed-serie speelde behoorlijk leentje buur, maar wist er toch een geheel nieuwe franchise omheen te bouwen. Ook Arkane Studios’ Dishonored doet erg denken aan de gameplay uit Deadly Shadows, maar was nog net wat duisterder.

De plek binnen het gamelandschap die Thief ooit veroverd leek te hebben, is inmiddels overgenomen door andere partijen. De beelden uit bovenstaande trailer doen erg denken aan Corvo en Altair, maar dat maakt ‘m niet minder bruut. Thief lijkt een nog duistere en onguurder wereld neer te zetten dan haar concurrenten, want de door de Plaag geteisterde The City ziet er erg tof uit. Een plek die ik na het zien van deze trailer nog liever wil ontdekken, met name het stuk waar de camera geheel overgaat in first-person gameplay, ondersteund met de epische muziek.

Thief komt op 28 februari uit voor de Xbox 360, PlayStation 3, Xbox One, PlayStation 4 en de PC. Wanneer je echter niet kunt wachten op deze datum, kun je hier op je gemakje de Thief Launch Trailer checken!

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch