Menu Premium

The Witness meer dan honderdduizend keer verkocht in eerste week

Yannick van Doorn 03/02/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het was een mooie week voor Jonathan Blow en zijn first-person puzzel avontuur The Witness. Een week na zijn release is de game al honderdduizend keer verkocht op PC en PlayStation 4. The Witness heeft in de eerste week meer opgebracht dan zijn vorige game Braid in het volledige eerste jaar na zijn release door vijf miljoen dollar te generen, terwijl laatstgenoemde game al als een indie hit werd gezien. Het kan dus altijd beter.

Ondanks de klachten over de hoge prijs en de vele illegale downloads van de game, is er toch honderdduizend keer voor betaald. Dit leverde Jonathan Blow al zoveel geld op dat hij bijna alle kosten voor de game die hij de laatste zeven jaar heeft gemaakt, terugverdiend heeft. “Het ziet er naar uit dat we uiteindelijk break-even gaan draaien met een comfortabele marge er bovenop. Zo kunnen we ook in de toekomst meer leuke games maken, tenzij er zich een economische ramp voordoet”, aldus Blow.

Tot op heden is The Witness alleen nog speelbaar op de PC en PlayStation 4, maar Jonathan Blow liet doorschemeren dat hij naar opties kijkt om de game uit te brengen op verschillende platformen, waaronder Android en iOS, maar ook de Xbox One. Goed nieuws voor puzzelliefhebbers dus!

Ben jij het kleurrijke eiland van The Witness al aan het ontcijferen? Laat het ons weten in de comments!

Bron: Develop

The Witness meer dan honderdduizend keer verkocht in eerste week

The Witness meer dan honderdduizend keer verkocht in eerste week

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch