Menu Premium

The Witcher 3: Wild Hunt is uitgesteld naar mei 2015

Karim Shehata 08/12/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

In het verleden hebben we al vaak te maken gehad met games die worden uitgesteld. Het is natuurlijk jammer, maar – als het goed is – worden deze beslissingen altijd genomen in het voordeel van de kwaliteit van de games. Nu moet The Witcher 3: Wild Hunt eraan geloven. De immense RPG is uitgesteld tot mei 2015.

“Sinds we zijn begonnen aan The Witcher 3 wisten we dat dit ons meest ambitieuze project zal gaan zijn”, aldus CD Projekt RED in een open brief. “Wanneer we de belangrijkste game in de geschiedenis van onze studio uitbrengen, willen wij dat het aantal bugs dusdanig zijn teruggeschroefd dat de game een prachtige ervaring weet te bieden. Met dat in het achterhoofd, hebben we nog eens gekeken naar ons werk. Toen realiseerde we ons dat we nog twaalf weken extra nodig hebben om deze game zo goed mogelijk af te leveren.”

CD Projekt RED biedt daarnaast haar excuses aan, want de studio geeft toe dat het de releasedatum van 24 februari 2015 te snel heeft geprikt. “We willen dat The Witcher 3: Wild Hunt één van de beste RPG’s gaat worden die je ooit gaat spelen en we werken ook erg hard om dat voor elkaar te krijgen. We bieden onze excuses aan en vragen om jullie vertrouwen”, aldus de open brief van de studio.

Dit zou je dus slecht en goed nieuws kunnen noemen, maar het is vooral jammer dat we nu niet in februari aan de slag kunnen met deze game. Alhoewel er in de periode van februari, maart en april nog veel andere games verschijnen, zijn deze vooral voor de PlayStation 4 en komen Xbox One- en PC-bezitters nu dus een klein beetje van een koude kermis thuis. Desalniettemin is het wat mij betreft een goede zaak als een game wordt uitgesteld om zo de kwaliteit te bevorderen.

The Witcher 3: Wild Hunt staat nu gepland voor een wereldwijde release op 19 mei 2015, zoals gezegd twaalf weken na de eerdergenoemde releasedatum. Eigenlijk is de game nu voor de tweede keer uitgesteld, want in een eerder stadium was er sprake van dat de RPG van de Poolse studio eind dit jaar nog zou gaan verschijnen. The Witcher 3: Wild Hunt verschijnt nu dus op 19 mei 2015 op de Xbox One, PlayStation 4 en PC.

Bron: VG247

The Witcher 3: Wild Hunt is uitgesteld naar mei 2015

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch