Menu Premium

The Witcher 3: Wild Hunt E3 demo was expres versimpeld

Lisette Atsma 18/06/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Aan de ene kant zag de gameplay demo die we warden getoond tijdens de E3 persconferentie er heel gaaf uit. Goede graphics, een open wereld, verhaallijnen die door elkaar heen vlechten en snelle, intuïtieve combat. Dit laatste waren fans van de reeks echter niet zo heel blij mee. De The Witcher combat die zij kennen was immers nooit zo gemakkelijk. In reactie daarop laat executive producer John Mamais in een interview echter weten dat het in het eindproduct anders zal lopen. Het combat systeem in de The Witcher 3: Wild Hunt E3 demo was expres versimpeld, om zoveel mogelijk van de game te kunnen showcasen.

In The Witcher en The Witcher 2: Assassins of Kings is combat een complex systeem van tactiek, voorbereiding en het maken en gebruiken van de juiste potions. De demo die tijdens de E3 2014 werd getoond deed het echter allemaal wel heel erg simpel lijken. In de uiteindelijke versie zal dit echt niet zo simpel zijn, aldus executive producer John Mamais. Wel zal je rustiger aan de gameplay geïntroduceerd worden dan in de tweede game, waar je origineel gewoon in het diepe geworpen werd.

De game die werd getoond tijdens de persconferentie op de E3 2014 liep op de Xbox One. De game speelt op dit systeem momenteel op 900p en 30fps. CD Projekt wil dit graag naar een 1080p resolutie opkrikken en zijn hiervoor samen met Microsoft aan de slag gegaan. Ze kunnen niet garanderen dat het lukt, maar verwachten het wanneer de game volgend jaar uitkomt zeker mogelijk zou moeten zijn. Op de PlayStation 4 loopt de game al wel op 1080p.

De volledige game, met alle sidequests, zal je naar verwachting een uur of honderd bezig moeten kunnen houden. Of dit in de praktijk ook zo is, zien we vanaf 24 februari 2015. Dan komt de game uit op PC, PlayStation 4 en Xbox One.

De The Witcher 3: Wild Hunt E3 demo was expres versimpeld

De The Witcher 3: Wild Hunt E3 demo was expres versimpeld

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch