Menu Premium

The Witcher 3 krijgt gratis next-gen upgrade voor PlayStation, Xbox en PC

Lars Leeftink 05/09/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het succes van The Witcher 3: Wild Hunt lijkt nog even doorgetrokken te worden. Tenminste: dat is het doel van CD Projekt Red. De ontwikkelaar heeft namelijk aangekondigd dat The Witcher 3 een next-gen upgrade krijgt voor de Xbox Series X, PlayStation 5 en PC. En oh ja: de update is gratis en voor niets voor de mensen die de game al bezitten.

Next-gen Geralt of Rivia

Heel erg verrassend kan het niet genoemd worden. De derde game van de franchise is met afstand de meest succesvolle en wordt nog steeds enorm veel gespeeld. Zeker sinds de coronacrisis begon werd de game weer massaal gespeeld. Dit kan dus straks ook op next-gen. Xbox Series X en PlayStation 5-bezitters zullen straks Geralt of Rivia, Ciri, Yennifer, Triss en Dandelion in nog betere kwaliteit zien. De wereld, die er met de huidige graphics al fantastisch uitziet, zal er beter uit gaan zien dan ooit tevoren. De update zal namelijk “a range of visual and technical improvements.” bevatten.

Maar wanneer?

Dat is voorlopig nog de grote vraag. Wat we wel weten, is de inhoud van de update. Onder meer de laadtijden van de game zullen worden aangepakt. Deze waren in de huidige versie van The Witcher 3 zeker niet dramatisch, maar er was ruimte voor verbetering. Naast alle grafische verbeteringen gaat de game dus ook sneller laden. Daarnaast zal de nieuwe versie van The Witcher 3 ray-tracing hebben. De juiste GPU en SSD zijn voor PC-gamers hierbij van essentieel belang. De mensen die dit niet hebben zullen het verschil amper gaan merken. Voor de consoles geldt dat je de upgrade alleen zult merken als je naar de next-gen console overstapt.

We hebben het hier overigens niet alleen over de base game, maar ook alle uitbreidingen. De alom geroemde DLC Heart of Stone en Blood and Wine zijn dus inbegrepen. De enige vraag die nu nog rest is wanneer deze update beschikbaar zal zijn. Het zal in ieder geval niet meteen bij de launch van de PlayStation 5 en Xbox Series X zijn. Realistischer is eerder dat de next-gen upgrade ergens in 2021 zal gaan verschijnen. De PC-versie zou zo maar eens eerder kunnen verschijnen, aangezien die niet afhankelijk is van een console launch. Hoe dan ook: The Witcher 3 wordt nog beter dan dat hij al was.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch