Menu Premium

The Witcher 3 evenaart Red Dead Redemption qua spelers op Steam

Lars Leeftink 02/01/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

En waarschijnlijk kun je wel raden waarom. Juist: de serie van The Witcher op Netflix. Niet zo gek natuurlijk, maar toch opvallend. En dat Red Dead Redemption 2 nu geëvenaard is door The Witcher 3, is niet eens het echte nieuws. Het laat wel zien dat een serie ervoor kan zorgen dat mensen plots ook geïnteresseerd raken in de game.

Het effect van de Netflix serie

Was het van tevoren verwacht? Misschien wel. De serie wordt namelijk in een keer (en niet in stukjes zoals The Mandalorian) gedropt op Netflix. Daarnaast helpt het ook dat de serie rondom de kerstvakantie gedropt is en dat mensen dus genoeg tijd hebben om de serie te kijken, maar ook de game weer eens aan te slingeren. Of voor het eerst te gaan spelen natuurlijk. Want het zijn natuurlijk niet alleen maar mensen die de game al eerder hebben aangeraakt en nu de game nog een keer willen spelen.

The Witcher 3 evenaart Red Dead Redemption 2 op Steam

30.000 mensen speelden een paar dagen geleden de game, terwijl het hoogtepunt op ongeveer 50.000 lag. Zeker voor een game zonder multiplayer kan dit toch wel als een enorm succes gezien worden, zeker omdat de game al vijf jaar uit is en de meeste de game inmiddels wel kennen.

Toch zijn er dus mensen die door de serie gemotiveerd zijn geraakt om de game nog eens te spelen of voor het eerste te gaan spelen. En aangezien het door velen wordt gezien als de game van het afgelopen decennium is het niet zo gek dat mensen zo gemotiveerd zijn. En de kans is ook redelijk klein dat ze er spijt van zullen krijgen. De game kan namelijk gemakkelijk twee keer gespeeld worden. Gemakkelijk in de zin van content, want qua tijd zul je wel even bezig zijn mocht je dit echt willen doen. Hoe dan ook, de The Witcher 3 hype is weer toegenomen.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch