Menu Premium

The Unlikely Legend of Rusty Pup komt in 2014 naar de eShop

Karim Shehata 21/06/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Zoals jullie waarschijnlijk wel weten is Rare in 2002 overgenomen door Microsoft. Chris Seavor, bedenker van onder andere de Conker-franchise, heeft daar uiteindelijk nooit goed mee kunnen leven, en is inmiddels zijn eigen (indie) studio begonnen. De studio, Gory Detail, heeft al een game afgeleverd op Apple’s App Store, maar maakt nu zijn spirituele comeback naar de Nintendo platformen. Seavor’s nieuwe game The Unlikely Legend of Rusty Pup komt in 2014 naar de eShop.

Met The Unlikely Legend of Rusty Pup ontwikkelt Chris Seavor een nieuwe 2D-platformer met een duistere insteek. Overigens niet te duister, want Seavor geeft meteen aan dat er bijvoorbeeld niet gescholden wordt door de personages in de game. “Het is niet duister op de volwassen manier, er wordt bijvoorbeeld niet gescholden in de game. Hoewel The Unlikely Legend of Rusty Pup een heel serieus verhaal heeft, hopen we dat de game alsnog genoeg plezier biedt voor de gamers”, aldus Chris Seavor. De man voegt daar aan toe dat je natuurlijk wel wat duistere humor kunt verwachten, “but don’t expect something gory”. Toch opvallend, want de studio waarvoor Seavor nu werkt draagt de naam Gory Detail.

Seavor verliet Rare in januari 2011. De man werkte mee aan onder andere Killer Instinct en Banjo Kazooie, maar werd pas echt belangrijk voor de ontwikkeling van Conker 64. Hoewel de remake van deze game voor de Xbox 360 nog op zijn naam staat, lijkt hij toch te zijn weggegaan doordat Microsoft veel van zijn projecten verwierp. De man was bijvoorbeeld bezig met een vervolg op Conker en Kameo, maar Microsoft leek op dat moment meer de voorkeur te hebben voor series zoals Halo, Gears of War en Forza Motorsport. Nu is Seavor wel lekker games aan het ontwikkelen, en in het geval van The Unlikely Legend of Rusty Pup zelfs met Shawn Pile, een andere ex-Rare medewerker.

The Unlikely Legend of Rusty Pup moet in 2014 verschijnen op de Nintendo eShop en zal speelbaar zijn op de Wii U en de 3DS.

The Unlikely Legend of Rusty Pup komt in 2014 naar de eShop

The Unlikely Legend of Rusty Pup komt in 2014 naar de eShop

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch