Menu Premium

The Outer Worlds moet geen politiek beladen game worden

Dennis 05/07/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Hoewel Obsidian’s The Outer Worlds op het eerste gezicht erg anti-kapitalistisch lijkt moet de game niet politiek beladen worden.

De setting van The Outer Worlds

In de toekomst hebben megacorporaties buitenaardse planeten gekoloniseerd om deze zoveel mogelijk uit te buiten. Ongeacht de negatieve gevolgen. Tenminste, als we The Outer Worlds mogen geloven. Volgens creative director Leonard Boyarsky is de studio echter heel voorzichtig met deze setting geweest. De speler moet namelijk nooit het idee krijgen dat zij de les wordt gelezen. Iets wat altijd een gevaar is met dit soort onderwerpen. 

Boyarsky maakt het dan ook erg duidelijk dat hij zelf niet tegen kapitalisme is en dat hij tevreden is met de huidige maatschappij. De game is volgens hem dan ook geen kritiek op het moderne kapitalisme. Het draait meer om “power and how power is used against people who don’t have it”. 

Het belangrijkste in de game is echter de humor. Volgens Boyarsky moet niemand dan ook denken dat dit een politiek beladen game is. Het moet bovenal leuk en grappig zijn.

Verschillende filosofieën

Tijdens het spelen van The Outer Worlds zul je verschillende personages tegenkomen met sterk uiteenlopende filosofieën. Met sommige zul je het wel eens zijn, en met andere niet. Net zoals Boyarsky het zelf ook niet met al de personages in de game eens is. Toch heeft hij erg zijn best gedaan om ook deze personages realistisch neer te zetten. En er dus voor te zorgen dat karakters die misschien een hele andere mening hebben dan de schrijvers, toch heel sympathiek zijn. En andersom.

We don’t want to set up strawman or anything and say, ‘look how horrible this is!’ It’s really about looking at all aspects of issues. The last thing we want to do is make a game that people feel is lecturing them.”

Of dit ook echt gelukt is zullen we 25 oktober zelf kunnen beoordelen. Dan komt de game namelijk uit voor de PC, Xbox One, en PlayStation 4.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch