Menu Premium
Loading...

The Legend of Zelda: Link’s Awakening krijgt remake op de Switch

Jan Johan Beldrok 14/02/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Er steeg gisteravond overal ter wereld een woest gehuil op. Dat bleken Nintendo-fans te zijn. Nintendo meldde in hun Nintendo Direct dat ze bezig waren met een remake van The Legend of Zelda: Link’s Awakening. Hallelujah! Want alles van Zelda is goud.

Het origineel kwam 25 jaar geleden uit

Het origineel kwam 25 jaar geleden uit op de Game Boy. Het was het vierde deel uit de serie en het eerste spel wat je met een handheld op ‘reis’ mee kon nemen. Een game die ongetwijfeld veel warme herinneringen oproept bij veel gamers. Ook bij ons op de redactie waar een aantal de game van voor naar achter en weer terug hebben doorgespeeld. De remake moet ergens dit jaar uitkomen op de Nintendo Switch. Een precieze releasedate werd helaas niet genoemd. Maar onze inschatting is rond het najaar. Het zou dan een beetje het gemis van Metroid 4 kunnen opvangen. Deze game werd vorige maand terug naar de tekentafel gestuurd is. Want niet goed genoeg.

Terug naar Koholint

Daar hoeven we bij The Legend of Zelda: Link’s Awakening niet bang voor te zijn. In de moderne versie reizen we straks wederom naar het eiland Koholint met een van onze favoriete game personages, Link! In de game wordt zijn boot geraakt door de bliksem en zo komt hij op dit eiland terecht. Hij ontmoet daar verschillende personages en het uiteindelijke doel is het ontwaken van de Windfish. Om dit voor elkaar te krijgen moet hij in verschillende kerkers op zoek naar muziekinstrumenten. Acht stuks om precies te zijn.

In de trailer van de nieuwe remake zien we allereerst een fraaie getekende cutscene. Hierna worden we getrakteerd op wat gameplay en krijgen we te zien dat Zelda een “schattige” nieuwe look heeft gekregen. Wat vinden jullie van de nieuwe trailer? Hebben jullie de eerdere versie van de game destijds gespeeld op je Gameboy? En zien jullie een remake wel zitten?

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch