Menu Premium

‘The Legend of Zelda: Breath of the Wild komt toch gewoon in maart uit, maar niet in Europa’

Tim Koelen 05/01/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

De legende rondom Nintendo’s Zelda: Breath of the Wild is nog niet ten einde, want vandaag komen er geruchten naar buiten dat het nieuwe avontuur van Link toch tegelijkertijd met de release van de Nintendo Switch komt. Er is alleen een kleine kanttekening, want Europa moet misschien wel langer wachten op de komst van de nieuwste titel in de Zelda-franchise.

Wij berichtten je hier al eerder dat Zelda: Breath of the Wild waarschijnlijk later uitkomt vanwege problemen met de lokalisatie. Volgens verschillende bronnen die zijn benaderd door Eurogamer zou vooral Nintendo Japan grote problemen hebben met het feit dat ‘de nieuwe Zelda’ niet direct uitkomt met de Nintendo Switch. Het zou volgens hen een te grote aderlating zijn om de gloednieuwe hybride console niet uit te brengen met een keihard line-up aan grote titels.

Welke titels er bij launch klaarliggen wordt pas bekend met de persconferentie die volgt op 13 januari. Zo zou onder andere een nieuwe Mario-titel al klaar zijn om met de Switch uit te komen. Maar wat betekent dit nu voor Zelda: Breath of the Wild? Aangezien Nintendo te maken heeft met lokalisatie problemen gaat het hier waarschijnlijk om de vertalingen die de game met zich  meebrengen en zou Europa hier het meeste last van gaan krijgen.

Een dergelijke situatie was er aan de hand met Xenoblade Chronicles X voor de Wii U. Die game kreeg pas later de Franse en Spaanse vertaling in een patch na release. Hoe Nintendo deze situatie gaat aanpakken is nog onbekend. Hopelijk krijgen de Europese gamers dezelfde releasedatum voor Zelda: Breath of the Wild als die van Japan en de Verenigde Staten.

Wat vind jij van de geruchtentrein die Nintendo in stand houdt door zelf niet uit de school te klappen? Wij horen het graag van je in de comments!

Bron: Eurogamer

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch