Menu Premium
Loading...

The Legend of Zelda: A Link Between Worlds Trailer

Gamekings Redactie 13/11/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Zelda-fans en 3DS-eigenaren opgelet! De Nintendo Direct van vandaag brengt nogmaals een dik twee minuten durende video, met daarin onder andere de nieuwe gameplay, werelden en vijanden uit de aankomende Zelda-game. De The Legend of Zelda: A Link Between Worlds trailer gaat in op bijna alle aspecten uit de game en laat verschillende stadia zien. Zo aanschouwen we Link al hakkend en springend door een woestijngebied, boslandschap en natuurlijk een gloednieuwe dungeon banjeren.

The Legend of Zelda: A Link Between Worlds is de tweede Zelda-titel die verschijnt voor de Nintendo 3DS. Een kleine twee jaar geleden kwam namelijk de opgepoetste versie van Ocarina of Time al naar de driedimensionale wereld van Nintendo’s handheld. A Link Between Worlds is echter een geheel nieuwe game, met een nieuw verhaal, nieuwe monsters en nieuwe gameplay. Toch kan het zijn dat de omgevingen je al wat bekend voor komen, want het verhaal speelt zich in dezelfde wereld af als A Link to the Past, maar vormt geen direct vervolg op deze game. Ondanks dat de bovengrondse wereld zo goed als hetzelfde is als in A Link to the Past, zijn alle dungeons helemaal nieuw.

Het meest opmerkelijke nieuwe gameplay-element, dat in bovenstaande trailer, maar ook al in eerdere, duidelijk naar voren komt is het plakken van Link tegen muren. Doordat Link  als een tekening op een muur kan kleven, komt hij op plekken waar je als normale sterveling niet zou kunnen geraken. Geheel naar verwachting functioneert het bovenste scherm van je 3DS als speelscherm, waar je Link over richeltjes en voorbij puzzels manoeuvreert. Het onderste scherm kun je gebruiken om te kiezen uit de verschillende items, zoals je boog, zwaard en Fire Rod, maar ook om je kaart nog eens goed te bekijken.

The Legend of Zelda: A Link Between Worlds komt 22 november naar de 3DS, misschien wat ongelukkig qua timing in verband met de lancering van de PlayStation 4. Alhoewel echte Zelda-fans natuurlijk gewoon keihard de dungeons van Hyrule induiken, in plaats van Helghast voor hun kop te knallen in het aankomende Killzone Shadow Fall.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch