Menu Premium

The Last of Us singleplayer duurt 12 tot 16 uur

Gamekings Redactie 17/03/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Kijk jij al uit naar het epische avontuur dat The Last of Us ons gaat brengen? We hebben goed nieuws voor je, want The Last of Us singleplayer duurt 12 tot 16 uur. Dat maakte Arne Meyer, community strategist van Naughty Dog, bekend via een video-item. Hoe lang de game precies duurt ligt echter helemaal aan jezelf.

Arne Meyer benadrukt nog maar eens dat The Last of Us zich echt bij het ‘survival-action’ genre houdt. Dat wil zeggen dat je echt moet zien te overleven tussen de andere overlevenden en natuurlijk de infected. Houd je voorraden goed in de gaten en zorg ervoor dat elke klap, schot of baksteen telt. Zo niet, dan is het snel over en uit in die niet-vredelievende post-apocalyptische wereld.

De 12 uur aan gameplay geldt voor gamers die puur en alleen van punt A naar punt B willen in een episch verhaal. Naarmate jij meer voor de stealth aanpak gaat, breidt de speelduur zich uit. Ben je dan ook nog iemand die elke uithoek van de map wil verkennen, elke bruikbare kogel wil vinden en elke kogel precies goed wil gebruiken, dan is het feest helemaal compleet. Je bent dan namelijk wel even zoet met The Last of Us.

Strategie speelt ook een belangrijke rol in de Last of Us die bijdraagt aan de speelduur. Er zijn genoeg soorten vijanden met elk hun eigen sterke en zwakke punten. Hiervoor kun je dus ook even goed gaan zitten en uitvinden op welke manier je welke vijand het best uit kunt schakelen.

We moeten er wel nog even bij zeggen dat de ’12 tot 16 uur’ uitspraak slechts voor de singleplayer geldt. Samen met de multiplayer ben je dus geruime tijd zoet met The Last of Us. Bij Arne Meyer floepte er tot slot ook nog even iets over de DLC uit. Misschien een teleurstelling, misschien ook niet. De DLC gaat zich volledig richten op de multiplayer en singleplayer DLC staat niet op de planning.

Op 14 juni kun je het allemaal gaan beleven, want dan verschijnt de game. Wat wordt jouw ‘way of play’? Dilemma tijd! Stealth of full-on rammen maar?

The Last of Us singleplayer duurt 12 tot 16 uur

The Last of Us singleplayer duurt 12 tot 16 uur

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch