Menu Premium

The Last Of Us Part 2 lijkt verboden te worden in het Midden-Oosten

Joquai Hooff 26/05/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

The Last Of Us Part 2 is een game waar veel mensen nog naar uitkijken. Alleen niet iedereen heeft de kans om het in zijn of haar land te kunnen spelen. De game gaat mogelijk niet uitkomen in het Midden Oosten. Dat hebben een aantal fans ontdekt, nadat ze de game probeerden te reserveren.

De officiële kanalen van PlayStation maken reclame over de game, die zijn ook te zien in Saudi-Arabië en de Arabische Emiraten. Ook het Twitter kanaal van PlayStation Arabia promoot de game op hun kanaal. De game staat ook op de lijst voor de aankomende releases op de site van deze landen. Alleen kan de game niet worden gekocht in de PlayStation Store.

Een fan van de game stuurde later een mailtje naar PlayStation met de vraag waarom de game niet in de Playstation Store stond. Daar had Playstation op geantwoord dat als de game niet in de store stond er een grote kans is dat de game een verbod heeft in het desbetreffende land.

Homoseksualiteit is nog steeds een taboe in het Midden Oosten

Er zijn genoeg geruchten waarom de game een verbod heeft in het Midden Oosten. Maar er zijn geen officiële redenen waarom de game niet uitkomt maar het heeft ongetwijfeld iets te maken met naaktheid en seksuele content. Er bestaat ook een hele grote kans dat het komt omdat de hoofdpersoon (Ellie) een relatie heeft met een vrouw. Dat is nog steeds een taboe in het Midden Oosten tot vandaag de dag.

Voor de landen waar hij geen verbod heeft The Last Of Us Part 2 komt uit op 19 Juni voor de Playstation 4. Wat vind je van deze beslissing, ben je het hier mee eens of vind je het belachelijk. Laat het ons weten door een reactie achter te laten.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch