Menu Premium

The Last Guardian is nog in ontwikkeling volgens Yoshida

Gamekings Redactie 12/06/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Had iemand er nog op durven hopen? The Last Guardian is nog in ontwikkeling volgens Yoshida, baas van Sony Studios. Hij geeft daarmee een teken van leven af van een game die net als vorig jaar schittert in afwezigheid op de E3.

Hoe zat het ook alweer? In 2009 werd The Last Guardian, de spirituele opvolger van ICO en Shadow of the Colossus, voor het eerst gepresenteerd op de E3. Fans werelwijd jubelden van geluk bij het horen van de aankondiging en wachtten in spanning meer nieuws af. Het jaar erop in 2010 werd op de Tokyo Game Show de game van een late 2011 release voorzien. En toen werd het stil, heel stil, veel te stil.

Uiteindelijk liet Ico baas Fumito Ueda los dat de game ‘na 2011’ zou verschijnen. De game werd uiteindelijk doorgeschoven naar 20 april 2012, maar deze datum ging stilletjes voorbij. Op de E3 van dat jaar was The Last Guardian niet eens meer te zien. Toen ook nog eens bekend werd dat Ueda zelf vertrok bij de studio als full-time werknemer hebben waarschijnlijk veel fans in hun gedachten de game al ten grave gedragen. Ueda bleef overigens wel betrokken als ‘consultant’ bij het project, maar niemand wist wat dat nou precies betekende. Het klonk niet goed in ieder geval.

Maar nu spreekt de Sony baas Yoshida zelf, en die heeft er geen enkel belang bij de consument windeieren te verkopen. In een interview met CVG laat hij weten dat ‘als je de Japan Studio zou bezoeken je zou zien dat er veel mensen aan werken(…) Maar zoals Ueda al liet weten, wij willen de volgende keer met alle vertrouwen The Last Guardian aan het publiek presenteren, dus we wachten eerst dat moment af tot het er is.’ Ze hebben er duidelijk geen plezier in gehad mensen aan de lopende band teleur te moeten stellen met het eindeloze uitstel.

Ook over de reden van vertraging laat Yoshida zich uit. “De ontwikkeling van een game kan heel moeilijk zijn. The Last Guardian lijkt daar een extreem geval van, maar ik geloof niet dat dat zo is. Wat extreem is, is de visie van Ueda en het team voor de game, en die houdt ons allen geïnteresseerd. Dus we zetten door, ook wanneer moeilijke technische problemen overkomen moeten worden. Bij een ander project hadden we het misschien halverwege maar afgerond, maar bij deze doen we dat niet.”

Dus daar heb je het. The Last Guardian is ‘alive and kicking’ volgens Yoshida, en met zijn enthousiasme reanimeert hij misschien hetzelfde gevoel terug bij de fans. Die moeten het ongetwijfeld van ver weg halen, maar in de game-industrie wordt je wel eens vaker meermalen in het kruis geschopt om dan alsnog te worden beloond voor je geduld. We zijn wel wat gewend in die zin, maar hopen wel dat ze nu eens snel met wat gameplay naar buiten komen. Als het dan niet op deze E3 is, dan graag ergens anders in de nabije toekomst. Let’s go Team Ico!

The Last Guardian is nog in ontwikkeling volgens Yoshida

The Last Guardian is nog in ontwikkeling volgens Yoshida

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch