Menu Premium

The Last Guardian-handelsmerk is niet verlengd door Sony

René Janssen 16/02/2015 0 Tweet Het Like/Deel Het

UPDATE: Sony heeft aan VideoGamer laten weten dat The Last Guardian nog altijd in ontwikkeling is. Een reden om het patent op het handelsmerk te laten verlopen heeft Sony niet gegeven.

The Last Guardian, de spirituele opvolger van games als Ico en Shadow of the Colossus. is al in ontwikkeling sinds 2007 en toonde zijn eerste beelden tijdens de E3 2009. Sindsdien is het angstvallig stil gebleven over de game. Nu ziet het er naar uit dat Sony het handelsmerk voor de game heeft laten vallen.

Het handelsmerk is vandaag niet verlengd door Sony, zo bleek na een update op de website van het Amerikaanse registratiekantoor voor handelsmerken. Of dat nu ook automatisch betekent dat de game bij deze is gecanceld is vooralsnog onbekend. De ontwikkeling van The Last Guardian, door Team Ico ging sowieso niet van een leien dakje. Sinds de indrukwekkende trailer tijdens de E3 2009, waar de game nog werd aangekondigd als een PlayStation 3-titel, is er amper nieuws over enige vorderingen naar buiten gekomen. De verwachtingen omtrent de game waren hoog, maar het nieuws stond op een angstvallig laag pitje. Afgelopen zomer was er nog een sprankje hoop, toen de baas van Sony Worldwide Studios, Shuhei Yoshida, liet weten dat Team Ico druk met de game bezig was. Weliswaar was er nog steeds geen nieuw beeldmateriaal sinds de eerste trailer.

Dat het handelsmerk nu niet verlengd is, hoeft natuurlijk niet het definitieve einde van de game te betekenen. Het zou wel erg zonde zijn om zo’n zes jaar werk aan de ontwikkeling van de game zomaar de prullenmand in te gooien. Wellicht verrast Sony ons nog met een nog indrukwekkendere trailer, maar onder een aangepaste naam. Op een PlayStation 4 is er technisch gezien tenslotte wel meer mogelijk dan slechts één guardian. The Last Guardians? We zullen zien…

Bron: VideoGamer

The Last Guardian-handelsmerk is niet verlengd door Sony

The Last Guardian-handelsmerk is niet verlengd door Sony

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch