Menu Premium
Loading...

The Last Guardian draait niet zo lekker op de base PS4

Froukje Planken 06/12/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Uit analyse van gameplay beelden en performance blijkt dat The Last Guardian niet lekker draait op de base PS4. De verwachtingen waren al wisselend voorafgaand aan de release van deze langverwachte game. De reviews, nu een dag na release in Noord-Amerika, zijn eveneens wisselend, maar toch niet zo negatief als we hadden verwacht in dit item van Gamekings. Het verhaal van een jongen en een mythisch beest Trico, die geleidelijk een band opbouwen, blijkt toch de lijm die de game en sommige (gebroken) onderdelen ervan bij elkaar houdt.

The Last Guardian, een action-adventure game van Fumito Ueda, was een ambitieus en complex project en dat blijkt nu ook uit analyse van performance van de game. Je zou het niet verwachten, want er zijn geen intense actiescènes in deze game, maar volgens analyse van Digital Foundry heeft de game op de base PS4 problemen met frame-rate en zijn er veel haperingen te zien tijdens het spelen van de game. Ondanks goede belichting is de texture resolutie lager dan je mag verwachten op de PS4. Misschien heeft dit als oorzaak dat de game aanvankelijk ontwikkeld werd voor de PS3.

Op de PS4 Pro draait The Last Guardian aanzienlijk beter met verbetering in frame-rate en met een resolutie van 3360 x 1890 op een 4k televisie. Ondanks dat zijn textures en andere effecten van dezelfde kwaliteit als op de base PS4. Draai je een PS4 Pro met HDTV dan haal je 1080p resolutie, hetzelfde als op de base PS4, maar dan met een betere frame-rate. De game speelt dan dus soepeler en dat wil zeggen met 30 frames per second. Op beide consoles zit hij namelijk zelfs vaak onder de 30 fps! De enige oplossing om de game constant op 30 fps te houden is hem op een PS4 Pro in 1080p mode te spelen.

De game spelen op de base PS4 lijkt dus duidelijk de slechtere optie en de mindere ervaring.

Morgen, 7 december, is de officiële release van The Last Guardian in Europa en kunnen we met onze eigen ogen zien hoe de game is. Vind je deze problemen in prestaties genoeg reden om de game aan je voorbij te laten gaan? Of wordt het toch een verlaat Sinterklaaskadootje voor jou?

 

Bron: VG24/7

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch