Menu Premium

The Last Guardian blijft onder de creatieve leiding van Ueda

Gamekings Redactie 13/02/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Fans van de eigenzinnige Team Ico games kunnen gerust ademhalen, want The Last Guardian blijft onder de creatieve leiding van Ueda. Maar waar blijft deze langverwachte titel nou?

Na de briljante en aandoenlijke games, Ico en Shadow Of The Colossus, werd hongerig uitgekeken naar het nieuwe meesterwerk van Fumito Ueda. Het vervolg zou aanvankelijke in 2011 voor de PlayStation 3 zijn, maar werd uitgesteld onder het mom ‘Het is klaar wanneer het af is’.

Na wat plagerij in de vorm van wat geheimzinnige screenshots werden gamers in 2009 getrakteerd op een ongelooflijk mooie trailer van The Last Guardian. Het was duidelijk dat Team Ico alle jaren niet stil had gezeten en de harten van gamers werden direct gevuld met hoop en hype.

Vier jaar na die trailer wachten we nog steeds en is ons vertrouwen flink op de proef gesteld. Het ontwikkelingsproces van The Last Guardian kent vele hobbels en kuilen. Het vertrek van de creatieve , en perfectionistische gamedesign guru Ueda  bij Sony bezorgde een kleine hartaanval. Gelukkig bleef Ueda als freelancer in dienst bij Sony werken aan The Last Guardian. Ueda uit de geruststellende woorden: “The Last Guardian blijft onder mijn creatieve toezicht en is nog steeds in ontwikkeling bij een ongelooflijk getalenteerd team.”

Wederom komt er een teken van leven uit de richting van Team Ico. Ueda geeft op zijn website aan dat het in zijn intentie ligt om dicht bij The Last Guardian betrokken te blijven, terwijl hij tevens nieuwe creatieve projecten met een frisse kijk benadert.  Hij wil zijn creatieve muze wederom aanwakkeren en kijken waar het hem brengt. “De release van The Last Guardian wordt uitsluitend door Sony bepaald en niet door mijzelf” en “houd een oogje in het zeil voor een officiële aankondiging”, voegt Ueda toe.

Telkens wanneer er nieuws van het The Last Guardian front komt, zit ik met gebalde vuisten en een verbeten onderlip te lezen. Maar nu Fumito Ueda ons verzekert dat The Last Guardian in goede handen is en dat eraan wordt gewerkt, kunnen we niet anders dan accepteren. Hopelijk neemt deze soap geen Daikatana- of Duke Nukem Forever-achtige taferelen aan. Dankzij het lange en problematische ontwikkelingsproces groeien de verwachtingen namelijk aanzienlijk. Zal de game uiteindelijk het wachten waard zijn?

Door deze reeks van uitstelberichten vermoeden sommigen dat de game uitgebracht gaat worden voor de next-gen PlayStation. Wishfull thinking?

The Last Guardian blijft onder de creatieve leiding van Ueda

The Last Guardian blijft onder de creatieve leiding van Ueda

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch